ΜΆΙΟΣ 2024

Πώς να παίξετε το Spider Solitaire - Οδηγός παιχνιδιού τώρα!

Μάθετε να παίζετε Spider Solitaire σαν επαγγελματίας

Εγχειρίδιο κανόνων για το πώς να παίξετε Spider Solitaire

Γραμμένο από: Elizabeth Miller | Τελευταία ενημέρωση: 16 November 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Robert Moore

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Η Elizabeth, με τρία δεκαετία παιχνιδιού και σκληρής μελέτης, κατάφερε να γίνει μια καινοτόμος, έμπειρη και σεβαστή ειδική στο Solitaire, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ερασιτεχνών και αρχαρίων. Σχετικά Elizabeth Miller

Για πολλούς ανθρώπους, η αγάπη για την κλασική πασιέντζα δεν ξεθωριάζει ποτέ, αλλά θέλουν να παίζουν κάτι πιο περίπλοκο και πικάντικο από καιρό σε καιρό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η πρωτότυπη πασιέντζα Spider Solitaire, επειδή είναι μια πιο προκλητική παραλλαγή που θα σας κρατάει πάντα σε εγρήγορση.

Έχετε έρθει στο σωστό μέρος αν είστε νέοι στην πασιέντζα Spider ή αν θέλετε να βελτιώσετε τις ικανότητές σας. Ας βουτήξουμε μέσα και ας ανακαλύψουμε πώς να παίζετε Spider Solitaire σαν επαγγελματίας, με την καθοδήγηση της έμπειρης παίκτριάςμας Elizabeth Miller.

Ως μια συναρπαστική παραλλαγή της κλασικής πασιέντζα με δύο τράπουλες, αυτό το παιχνίδι αφορά την τακτοποίηση παιγνιόχαρτων του ίδιου χρώματος σε φθίνουσα σειρά από τον Ρήγα στον Άσσο για τη συμπλήρωση οκτώ ακολουθιών.

Κερδίστε Spider Solitaire

Το Spider Solitaire δεν είναι ένα από εκείνα τα παιχνίδια καρτών όπου η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο στη νίκη σας. Πριν παίξετε το παιχνίδι Spider Solitaire, θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε κάθε εκτεθειμένο φύλλο και να δημιουργήσετε μια φθίνουσα ακολουθία ενώ αποκαλύπτετε κρυφά φύλλα. Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με μια σωστή στρατηγική, αν θέλετε να πετύχετε.

Ας εξηγήσουμε γρήγορα πώς μπορείτε να στήσετε αυτό το παιχνίδι.

 • Πάρτε 2 τυπικές τράπουλες και ανακατέψτε τις σωστά.
 • Ξεκινήστε από τα αριστερά και τοποθετήστε 6 κλειστές κάρτες στις τέσσερις πρώτες στήλες και 5 κλειστές κάρτες σε έξι άλλες στήλες.
 • Αναποδογυρίστε το κορυφαίο φύλλο κάθε στήλης και τοποθετήστε τα υπόλοιπα φύλλα στο απόθεμα. Τώρα είστε έτοιμοι να αρχίσετε να παίζετε και να δημιουργείτε ακολουθίες.

Ο στόχος του παιχνιδιού Spider Solitaire Online

Ακολουθώντας τους κανόνες του παιχνιδιού πασιέντζα στην παραλλαγή αράχνη, θα τοποθετήσετε ένα ανοιχτό φύλλο πάνω σε ένα άλλο, αν είναι το αμέσως χαμηλότερο φύλλο. Ένα 9 μπαστούνι μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ένα 10 κούπα, αλλά δεν μπορείτε να μετακινήσετε και τα δύο φύλλα μαζί. Αν θέλετε να μετακινήσετε τα φύλλα ως στοίβα, πρέπει να ανήκουν στο ίδιο χρώμα.

Η διαχείριση και των δέκα στοίβων και η αξιοποίηση όλων των ανοιχτών καρτών θα είναι η κύρια δουλειά σας σε αυτό το παιχνίδι. Θα προσπαθήσετε να δημιουργήσετε φθίνουσες ακολουθίες του ίδιου χρώματος, ώστε να μπορέσετε να τις μετακινήσετε στους σωρούς θεμελίωσης. Μπορείτε να τραβήξετε κάρτες από το απόθεμα αν δεν μπορείτε να βρείτε καμία κίνηση στο ταμπλό.

Θα κερδίσετε το παιχνίδι όταν όλες οι κάρτες καταλήξουν στο θεμέλιο.

Πίνακας Tableau Piles και σκοράροντας περισσότερους πόντους

Ηδιαχείριση των σωρών tableau και κάθε κενής στήλης στο σωρό tableau είναι πολύ σημαντική. Ορισμένες κινήσεις μπορεί να μη φαίνονται φυσικές, αλλά μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να διαπρέψετε στην πασιέντζα Spider.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε να δημιουργήσετε γρήγορα μια κενή στήλη μετακινώντας κάρτες από μια μικρότερη στοίβα. Ωστόσο, θα σας συμβουλεύσουμε να επικεντρωθείτε πρώτα στις στήλες με περισσότερες κάρτες, ώστε να έχετε ισορροπημένες στοίβες tableau. Οι στήλες με τις περισσότερες κρυφές κάρτες μπορεί να αποδειχθούν το μεγαλύτερο εμπόδιο σε αυτό το παιχνίδι.

Οι αρχάριοι ως επί το πλείστον δεν κατανοούν την ιδέα της "σειράς." Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις αλλαγές χρωμάτων σε μια σειρά. Είναι ευκολότερο να σχηματίσετε τελικά ακολουθίες με ένα μόνο χρώμα, όταν οι αλλαγές χρώματος δεν είναι συχνές.

Spider Solitaire κρυφές κάρτες

Το να αναποδογυρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερες κλειστές κάρτες στο σημερινό παιχνίδι φαίνεται να είναι μια εξαιρετική στρατηγική για να κερδίσετε. Ωστόσο, πρέπει να δείτε αν κάνετε πρόοδο προς τη σωστή κατεύθυνση πριν προσπαθήσετε να αποκαλύψετε κρυφές κάρτες.

Για παράδειγμα, μπορεί να σας δοθεί η ευκαιρία να μετακινήσετε ένα 7 μπαστούνι σε μια κενή στήλη και να αποκαλύψετε ένα κρυφό φύλλο. Πριν κάνετε την κίνηση, μπορείτε να δείτε αν είναι δυνατόν να μετακινήσετε κάρτες πάνω από ένα 8 μπαστούνι, ώστε να μπορέσετε να τοποθετήσετε το 7 μπαστούνι πάνω του. Αυτή θα είναι μια πολύ πιο παραγωγική κίνηση και θα εξακολουθείτε να έχετε την άδεια στοίβα για χρήση.

Έτσι, πρέπει να συνηθίσετε να σκέφτεστε πάντα εναλλακτικές κινήσεις και να προσπαθείτε να επιλέγετε τις πιο χρήσιμες.

Κλειστά φύλλα & κινήσεις εμπειρογνωμόνων

Αναφερθήκαμε στην παραγγελία πριν, αλλά μερικές φορές, η αταξία είναι ο σωστός τρόπος. Η αταξία σημαίνει ότι οι αλλαγές χρώματος μπορεί να είναι συχνές και αυτή η στρατηγική μπορεί να σας βοηθήσει να γυρίσετε περισσότερα κλειστά φύλλα, αν τα χρησιμοποιήσετε σωστά.

Δεν μπορείτε να έχετε ένα ομαλό ή εύκολο παιχνίδι όταν παίζετε μια παραλλαγή πασιέντζα όπως η Spider Solitaire. Πρέπει να κάνετε κάποιες δύσκολες επιλογές, όπως το να έχετε μια στήλη με πολλές αλλαγές χρώματος, ώστε άλλες στήλες να έχουν πολύ λίγες αλλαγές χρώματος.

Μόλις καταφέρετε να σημειώσετε πρόοδο με τις άλλες στήλες, μπορείτε να ασχοληθείτε με τη στήλη με τις περισσότερες αλλαγές χρώματος. Θα είναι καλύτερα να επιλέξετε μια στήλη χωρίς κρυφές κάρτες για να έχετε πολλαπλές αλλαγές χρώματος, ώστε να μην μπλοκάρετε αυτές τις κρυφές κάρτες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατακτώντας τον κενό χώρο στα παιχνίδια πασιέντζα

Ο άδειος σωρός θα σας βοηθήσει στη δημιουργία σωρών και στην πραγματοποίηση κινήσεων. Κάθε κάρτα που δεν μπορεί να τοποθετηθεί πουθενά και εμποδίζει την πρόοδό σας μπορεί να μεταφερθεί σε έναν άδειο σωρό.

Αν δεν σας αρέσει η κάρτα που αποκαλύπτεται από την κάρτα που τοποθετείται στον άδειο σωρό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αναίρεσης και να χρησιμοποιήσετε τον άδειο σωρό αργότερα. Θα ήταν καλύτερο να μην τραβάτε συχνά κάρτες αποθέματος αν προσπαθείτε να δημιουργήσετε έναν άδειο σωρό.

Εν ολίγοις, πρέπει να δημιουργήσετε έναν άδειο σωρό το συντομότερο δυνατό.

Πάσσαλοι θεμελίωσης και βασικοί κανόνες για τη νίκη

Οιδιάφορες παραλλαγές της πασιέντζα Spider έχουν τους ίδιους βασικούς κανόνες, αλλά είναι πολύ πιο δύσκολο να κερδίσετε στην έκδοση με τέσσερις στολές σε σύγκριση με την έκδοση με μία στολή. Στις πιο δύσκολες παραλλαγές, η ικανότητά σας να βλέπετε τι θα μπορούσε να είναι πιθανό θα σας βοηθήσει να μετακινήσετε τις κάρτες στους σωρούς θεμελίωσης.

Ακριβώς επειδή ένα φύλλο δεν υπάρχει στο ταμπλό, δεν πρέπει να αγνοείτε το γεγονός ότι υπάρχει. Έτσι, πρέπει να φαντάζεστε σενάρια όπου μπορείτε να σημειώσετε πρόοδο χρησιμοποιώντας μια κάρτα που δεν είναι ακόμη διαθέσιμη.

Για παράδειγμα, μπορεί να χρειάζεστε μόνο ένα 10 κούπα για να δημιουργήσετε μια πλήρη ακολουθία. Σε αυτό το σενάριο, δεν θα πρέπει να κάνετε κινήσεις που θα σας αφαιρέσουν τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια πλήρη ακολουθία όταν αποκαλυφθεί το 10 κούπα.

Παιχνίδι υπομονής Στρατηγικό gameplay

Κάθε κίνηση που κάνετε πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής, γιατί μια λάθος κίνηση θα αλλάξει την έκβαση του παιχνιδιού. Ειδικά όταν έχετε να κάνετε με φύλλα διαφορετικού χρώματος, πρέπει να δίνετε προσοχή στις επιλογές που έχετε.

Για παράδειγμα, μπορεί να έχετε 2 ευκαιρίες για να τοποθετήσετε ένα 10 πίκα πάνω σε έναν Βαλέ διαφορετικού χρώματος. Σε αυτό το σενάριο, πρέπει να σκεφτείτε τον αριθμό των κρυφών καρτών που έχει κάθε στοίβα με βαλέ. Φυσικά, θα πρέπει να επιλέξετε τη στοίβα με τον μικρότερο αριθμό κρυφών φύλλων και να τοποθετήσετε εκεί το 10 μπαστούνι σας. Αυτό θα μπλοκάρει λιγότερες κάρτες.

Ίσως, το 10 μπαστούνι δεν θα πρέπει να τοποθετηθεί πάνω από έναν Βαλέ διαφορετικού χρώματος και θα πρέπει να περιμένετε για έναν Βαλέ μπαστούνι. Βασικά, πρέπει να εξετάσετε κάθε δυνατή κίνηση και στη συνέχεια να κάνετε την καλύτερη.

Worlds Best Spider Solitaire Players

Εδώ είναι οι παίκτες πασιέντζα που έχουν ξεπεράσει όλους τους άλλους:

 1. Μίλερ (Ηνωμένο Βασίλειο) - 411 παιχνίδια παιγμένα, 279 κερδισμένα παιχνίδια
 2. Michael Cullum (UK) - 308 παιχνίδια παιγμένα, 185 κερδισμένα παιχνίδια
 3. Fernando Rabello (Βραζιλία) - 511 παιχνίδια, 198 κερδισμένα παιχνίδια
 4. Nobuo Sugimura (Ιαπωνία) - 453 Games Played, 190 Games Won
 5. Ana Maria Montoya (Κολομβία) - 288 παιγμένα παιχνίδια, 148 κερδισμένα παιχνίδια
 6. Piotr Szwed (Πολωνία) - 271 παιγμένα παιχνίδια, 143 κερδισμένα παιχνίδια
 7. Laura Potvin (Καναδάς) - 345 Games Played, 165 Games Won
 8. Ivan Kostov (Βουλγαρία) - 390 Games Played, 172 Games Won
 9. Gabriel Silva (Αργεντινή) - 321 Games Played, 155 Games Won
 10. Bjorn Swenson (Σουηδία) - 294 Games Played, 143 Games Won

Μη χάσετε την ευκαιρία να μάθετε από αυτούς τους επαγγελματίες και να γίνετε πολύ καλύτεροι στη στρατηγική της πασιέντζα. Μόλις κατακτήσετε τη στρατηγική, το ποσοστό νικών σας θα βελτιωθεί, κάνοντας το παιχνίδι πιο διασκεδαστικό.

Προσπαθήστε πάντα να ακολουθείτε τη σωστή στρατηγική και να κάνετε κινήσεις για να κερδίσετε το παιχνίδι. Ελπίζουμε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Πώς να παίξετε Spider Solitaire - Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με το πώς να παίξετε Spider Solitaire:

Ποιος είναι ο κύριος στόχος του παιχνιδιού Spider Solitaire;

Ο κύριος στόχος σας θα είναι να δημιουργήσετε ακολουθίες του ίδιου χρώματος, όπου τα χαρτιά θα είναι σε φθίνουσα σειρά από τον Ρήγα στον Άσσο. Όταν δημιουργήσετε 8 τέτοιες ακολουθίες, θα κερδίσετε αυτόματα το παιχνίδι.

Ποια στρατηγική πρέπει να εφαρμόζεται όταν επιλέγετε μια στήλη για να αποκαλύψετε μια κρυφή κάρτα στην πασιέντζα Spider;

Συνιστάται να επιλέξετε τη στήλη με τον μεγαλύτερο αριθμό κρυφών καρτών, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη σας και όλα τα υπόλοιπα στοιχεία του παιχνιδιού.

Μπορείτε να εξηγήσετε την έννοια "rank break chaining" στο Spider Solitaire;

Βασικά, θα προσπαθήσετε να αποφύγετε τυχόν σπασίματα στις σειρές και να κάνετε κινήσεις έτσι ώστε τα φύλλα να ακολουθούν πάντα τη σωστή σειρά κατάταξης. Αντί να μετακινήσετε έναν Βαλέ σε μια κενή στήλη, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε μια Ντάμα και να τοποθετήσετε τον Βαλέ πάνω της. Έτσι θα καταλήξετε να αποκαλύψετε το κρυφό χαρτί κάτω από τον Βαλέ και επίσης θα διατηρήσετε τη σειρά στο παιχνίδι.

Γιατί πρέπει να συμπεριλάβω "μη διαθέσιμα σενάρια" στη στρατηγική μου για την πασιέντζα Spider;

Ορισμένες κάρτες που δεν είναι ακόμη διαθέσιμες μπορούν να εμφανιστούν και να χρησιμοποιηθούν για να σημειωθεί πρόοδος. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο όταν προβλέπετε την εμφάνισή τους και αποφεύγετε να κάνετε κινήσεις που θα σας εμποδίσουν να χρησιμοποιήσετε αυτές τις κάρτες σωστά. Σκεφτείτε λοιπόν πάντα τι μπορεί να συμβεί και παίξτε αναλόγως.

Πώς τελειώνει το παιχνίδι Spider Solitaire;

Το παιχνίδι τελειώνει όταν τελειώσουν οι κινήσεις σας ή συμπληρώσετε οκτώ ακολουθίες για να το κερδίσετε.

Ποια είναι τα ονόματα μερικών από τους κορυφαίους παίκτες της Spider Solitaire παγκοσμίως;

Μερικοί από τους καλύτερους παίκτες του Spider Solitaire είναι οι Elizabeth Miller και Michael Cullum από το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Fernando Rabello από τη Βραζιλία και ο Nobuo Sugimura από την Ιαπωνία.