ΙΟΎΛΙΟΣ 2024

Παίξτε Spider Solitaire και ξεκουραστείτε δοκιμάζοντας το μυαλό σας

Παίξτε Spider Solitaire και προκαλέστε το μυαλό σας με το διασκεδαστικό παιχνίδι μνήμης.

Πλήρης οδηγός για την πασιέντζα Spider

Γραμμένο από: Robert Moore | Τελευταία ενημέρωση: 05 August 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Elizabeth Miller

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Ο Robert Moore, με 30 χρόνια εμπειρίας, είναι ένας έμπειρος ειδικός σε Solitaire και Mahjong, εξερευνώντας βαθιά τους κανόνες και τις προηγμένες στρατηγικές αυτών των κλασικών παιχνιδιών. Σχετικά Robert Moore

ΤοSpider Solitaire είναι σαν ένα δύσκολο παζλ που μπορεί να πάρει ώρες για να λυθεί. Επιπλέον, είναι μία από τις μοναδικές παραλλαγές της πασιέντζα που σας επιτρέπει να επιλέξετε το επίπεδο δυσκολίας ρυθμίζοντας τον αριθμό των κομματιών. Είναι ένα σκληρό καρύδι, αλλά τίποτα δεν είναι αδύνατο αν έχετε τη σωστή καθοδήγηση. Ο πλήρης οδηγός της Solitairea για την Αραχνοπασιέντζα θα σας κάνει επαγγελματία της Αραχνοπασιέντζα και θα σας επιτρέψει να νικήσετε όλες τις παραλλαγές αυτού του παιχνιδιού καρτών.

Ετοιμαστείτε για απεριόριστη δράση στην πασιέντζα Spider Solitaire στο Solitairea.com - είναι δωρεάν και μπορείτε να παίξετε Spider Solitaire Online χωρίς λήψεις ή εγγραφή στο email. Η δική μας έκδοση της Spider Solitaire διαθέτει γρήγορους χρόνους φόρτωσης και είναι φιλική προς τα κινητά, ώστε να μπορείτε να παίζετε εν κινήσει.

Επωφεληθείτε από τα εξής: Μπορείτε να παίξετε την πασιέντζα πασιέντζα και να επωφεληθείτε από τα ακόλουθα: Η πασιέντζα πασιέντζα μπορεί να είναι μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο δημοφιλείς επιλογές:

 • Άπειρο gameplay

 • Λειτουργία αναίρεσης για όταν κολλήσετε

 • Υποδείξεις για να καθοδηγήσετε την επόμενη κίνησή σας και να ενισχύσετε την πρόοδό σας

Ο στόχος του παιχνιδιού

Εικόνα που δείχνει τον στόχο/διάταξη του παιχνιδιού Spider Solitaire.

Εικόνα που δείχνει τον στόχο/διάταξη του παιχνιδιού Spider Solitaire.

Ηπασιέντζα Spider προσφέρει διάφορες προκλήσεις, που κυμαίνονται από εκδόσεις με ένα, δύο και τέσσερα κοστούμια. Για λόγους απλότητας, σε αυτόν τον οδηγό για την πασιέντζα Spider Solitaire θα επικεντρωθούμε στην έκδοση που είναι φιλική προς τους αρχάριους με ένα μόνο χρώμα. Μόλις καταλάβετε πώς λειτουργεί η έκδοση με μία στολή, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτή τη γνώση για να παίξετε εύκολα τις άλλες εκδόσεις.

Σεαυτό το παιχνίδι καρτών, στόχος σας είναι να τοποθετήσετε τα τραπουλόχαρτα με φθίνουσα σειρά από τον Ρήγα έως τον Άσσο στις στήλες του ταμπλό. Μόλις ολοκληρωθεί μια σειρά, μετακινήστε την σε μία από τις οκτώ βάσεις. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες του Spider Solitaire που πρέπει να ακολουθήσετε κατά τη μετακίνηση των καρτών, τους οποίους θα συζητήσουμε σύντομα.

Θα κερδίσετε το παιχνίδι όταν όλα τα θεμέλια έχουν ένα πλήρες χρώμα στοιβαγμένο από τον Ρήγα έως τον Άσσο και δεν απομένουν κάρτες.

Πώς να παίξετε και να κερδίσετε

Spider Solitaire - Πώς να παίξετε & οι βασικές κινήσεις

Spider Solitaire - Πώς να παίξετε & οι βασικές κινήσεις

Το Spider Solitaire είναι ένα παιχνίδι σόλο καρτών που έγινε δημοφιλές από τα Microsoft Windows. Παίζεται με δύο τράπουλες, το παιχνίδι καρτών σας προκαλεί να χαράξετε στρατηγική εναντίον του εαυτού σας.

Για να κατανοήσετε τους κανόνες της πασιέντζα αράχνης, ας εξετάσουμε το πεδίο παιχνιδιού, το οποίο αποτελείται από τρία μέρη:

 1. Το ταμπλό: 54 από τα 104 φύλλα είναι τοποθετημένα σε 10 στήλες, με το κορυφαίο φύλλο σε κάθε στήλη ανοιχτό.

 2. Το απόθεμα: Καθώς παίζετε, προστίθενται 50 αθέατες κάρτες στις στήλες του ταμπλό.

 3. Το θεμέλιο: Τελικά, αυτή η περιοχή θα περιέχει και τα 104 φύλλα, ταξινομημένα ανά χρώμα και τοποθετημένα σε οκτώ στοίβες από τον Ρήγα έως τον Άσσο.

Ας κατανοήσουμε τώρα τους βασικούς κανόνες για να παίξετε αυτό το παιχνίδι.

 • Εφόσον τα φύλλα ακολουθούν φθίνουσα σειρά, μπορούν να τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο. Έτσι, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα 6 οποιασδήποτε φυλής πάνω σε ένα 7 οποιασδήποτε φυλής.
 • Ο πιο σημαντικός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε κάρτες διαφορετικών χρωμάτων μαζί. Επομένως, πρέπει να καταστρώσετε στρατηγική και να αποφύγετε να συνδυάζετε τα χρώματα πάρα πολύ.
 • Αν νομίζετε ότι δεν σας απομένουν άλλες κινήσεις, μπορείτε να τραβήξετε κάρτες από το απόθεμα για να προσθέσετε μία κάρτα σε όλους τους σωρούς των ταμπλό.
 • Μόνο ένας Ρήγας ή μια ακολουθία που ξεκινά με τον Ρήγα μπορεί να τοποθετηθεί σε κενή στήλη ταμπλό.
Καθώς οι κάρτες μετακινούνται και ταξινομούνται, νέες κρυμμένες κάρτες αποκαλύπτονται στο Spider Solitaire.

Καθώς οι κάρτες μετακινούνται και ταξινομούνται, νέες κρυμμένες κάρτες αποκαλύπτονται στο Spider Solitaire.

Ένας οδηγός βήμα-προς-βήμα για να κατακτήσετε την πασιέντζα Spider Solitaire

Οστόχος σας στο παιχνίδι είναι να μετακινήσετε όλα τα χαρτιά του ταμπλό στο θεμέλιο, τοποθετώντας τα κατά φθίνουσα σειρά με τα ίδια χρώματα, από τον Ρήγα έως τον Άσσο. Μόλις ολοκληρωθεί μια ακολουθία, μετακινείται αυτόματα στο θεμέλιο. Όταν ολοκληρώσετε 8 ακολουθίες, θα κερδίσετε το παιχνίδι. Έτσι τώρα μπορείτε να μαντέψετε γιατί αυτό το παιχνίδι ονομάζεται Spider Solitaire. Συμβουλή: έχει να κάνει με τον αριθμό των σωρών θεμελίων που πρέπει να συμπληρώσετε για να κερδίσετε.

Το μοναδικό μας παιχνίδι Spider Solitaire προσφέρει τρία επίπεδα δυσκολίας:

 • Επίπεδο 1: Πασιέντζα αράχνης με μία στολή (εύκολο)

 • Επίπεδο 2: Πασιέντζα με δύο κομματάκια αράχνης (δύσκολο)

 • Επίπεδο 3: Πασιέντζα με τέσσερις κοπριές (expert)

Έκδοση ενός κοστουμιού

Το One Suit Spider Solitaire είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια υπομονής.

Το One Suit Spider Solitaire είναι ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια υπομονής.

Η πασιέντζα Spider με ένα χρώμα είναι ιδανική για όσους μόλις ξεκίνησαν. Όλες οι κάρτες ανήκουν στο ίδιο χρώμα, οπότε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επικεντρωθείτε στην τοποθέτηση των καρτών με φθίνουσα σειρά. Για παράδειγμα, αν έχετε ένα 4 μπαστούνι, πρέπει να βρείτε ένα 3 μπαστούνι για να το τοποθετήσετε πάνω του.

Όταν πολλά φύλλα στοιβάζονται με τη σωστή σειρά, μπορείτε εύκολα να τα μετακινήσετε μαζί. Τέλος, μια ακολουθία μπορεί να μετακινηθεί στο θεμέλιο όταν ολοκληρωθεί.

Προσπαθήστε να αποκαλύψετε κάθε κλειστό χαρτί μετακινώντας τα χαρτιά από πάνω του. Επίσης, χρησιμοποιήστε το κουμπί αναίρεσης όσες φορές θέλετε για να διορθώσετε τυχόν λάθη. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το σκορ σας όταν μαθαίνετε να παίζετε.

Αυτή είναι η πιο διασκεδαστική παραλλαγή, επειδή μπορείτε εύκολα να βρείτε κινήσεις και να ολοκληρώσετε γρήγορα το παιχνίδι. Ωστόσο, όσοι την έχουν κατακτήσει θα πρέπει να προχωρήσουν σε πιο δύσκολες παραλλαγές για να συνεχίσουν να προκαλούν τον εαυτό τους.

Πασιέντζα Spider με δύο και τέσσερις επιλογές (λειτουργίες εμπειρογνωμόνων)

Οι κανόνες είναι λίγο πολύ οι ίδιοι στις παραλλαγές με δύο και τέσσερα χρώματα, αλλά η προσθήκη νέων χρωμάτων αλλάζει τα πάντα. Στην έκδοση με δύο χρώματα, θα παίζετε με φύλλα δύο χρωμάτων, ενώ στην έκδοση με τέσσερα χρώματα, είναι διαθέσιμα όλα τα χρώματα.

Ο κανόνας που αλλάζει τα πάντα και κάνει αυτές τις παραλλαγές πιο δύσκολες σε σύγκριση με την πασιέντζα με μία στολή Spider είναι ότι δεν μπορείτε να μετακινήσετε μια ακολουθία καρτών διαφορετικών χρωμάτων μαζί.

Τράβηγμα νέων καρτών στην πασιέντζα αράχνη

Όταν σας τελειώσουν οι κινήσεις, μοιράστε νέες κάρτες αν κάθε στήλη του ταμπλό έχει τουλάχιστον μία κάρτα. Θυμηθείτε να γεμίσετε όλες τις κενές θέσεις πριν μοιράσετε. Ο κανόνας λέει ότι πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα φύλλο και στα δέκα ταμπλό για να μπορείτε να μοιράσετε φύλλα.

Μια νέα κάρτα προστίθεται σε κάθε στήλη από το απόθεμα στο παιχνίδι Spider.

Μια νέα κάρτα προστίθεται σε κάθε στήλη από το απόθεμα στο παιχνίδι Spider.

Συμβουλές για να κερδίσετε το παιχνίδι Spider Solitaire

Στο Spider, ζογκλέρεις τα φύλλα σε στοίβες από άσο έως ρήγα πριν μετακινηθούν σε βάσεις.

Στο Spider, ζογκλέρεις τα φύλλα σε στοίβες από άσο έως ρήγα πριν μετακινηθούν σε βάσεις.

Ακολουθούν μερικές καλές συμβουλές και κόλπα για την πασιέντζα Spider Solitaire που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο δικό σας παιχνίδι:

 • Κενές στήλες: Καθαρίστε γρήγορα τις στήλες και χρησιμοποιήστε τις για προσωρινή αποθήκευση για να δείτε τις κλειστές κάρτες και να αξιολογήσετε τη χρησιμότητά τους. Χρησιμοποιήστε το κουμπί αναίρεσης για να επιστρέψετε πίσω και να δοκιμάσετε μια άλλη στήλη.

 • Διαχείριση στηλών: Χωρίστε τις στήλες σε στοίβες εργασίας και στοίβες αποβλήτων. Διατηρήστε τις στοίβες εργασίας οργανωμένες για την κατασκευή μερικών ακολουθιών. Οι στοίβες απορριμμάτων κρατούν κάρτες που δεν χρειάζονται πλέον.

 • Με την ησυχία σας: Η ταχύτητα δεν επηρεάζει το σκορ σας, οπότε σκεφτείτε προσεκτικά τις κινήσεις σας.

 • Δώστε προτεραιότητα στο ταμπλό: Κάντε κινήσεις στο ταμπλό και σκεφτείτε να τραβήξετε κάρτες μόνο όταν δεν σας απομένουν άλλες κινήσεις.
 • Αποκαλύψτε κρυφές κάρτες: Προσπαθήστε πάντα να κάνετε κινήσεις που αποκαλύπτουν κλειστές κάρτες, ώστε να έχετε πολλές επιλογές.
Μια στοίβα King to Ace μεταφέρεται στα θεμέλια μόλις ολοκληρωθεί.

Μια στοίβα King to Ace μεταφέρεται στα θεμέλια μόλις ολοκληρωθεί.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Συχνές ερωτήσεις Spider Solitaire

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που μας κάνουν για το Spider Solitaire:

Τι σημαίνει "κοστούμι" στην Spider Solitaire;

Κοστούμι σημαίνει τον αριθμό των κομματιών που θα έχετε στη διάθεσή σας όταν παίζετε το παιχνίδι. Το επίπεδο του 1 κομματιού θεωρείται εύκολο, το 2 κομματιών είναι ενδιάμεσο και το 4 κομματιών είναι προχωρημένο/εμπειρογνώμονα. Όσο περισσότερα κοστούμια εμπλέκονται, τόσο πιο δύσκολο είναι το παιχνίδι. Πολλοί παίκτες χρειάζονται βοήθεια για να κατακτήσουν το επίπεδο 4 κοστουμιών.

Το Spider Solitaire βασίζεται στην τύχη ή στην ικανότητα;

Η επιτυχία στα παιχνίδια πασιέντζα περιλαμβάνει συνήθως ένα μείγμα δεξιοτήτων και τύχης. Υπάρχουν αμέτρητες παραλλαγές πασιέντζα με μοναδικούς κανόνες και συνθήκες νίκης. Σε όλους τους τύπους παιχνιδιών πασιέντζα Spider, δεν είναι όλα τα χέρια κερδοφόρα, αλλά το στρατηγικό παιχνίδι μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης σας.

Πώς υπολογίζεται το σκορ σας στο Spider Solitaire;

Δεν υπάρχει τυποποιημένη μέθοδος βαθμολόγησης για το Spider Solitaire. Κάθε πλατφόρμα μπορεί να έχει το μοναδικό της σύστημα. Στο δικό μας παιχνίδι, η βαθμολογία σας καθορίζεται από τις συνολικές κινήσεις σας και τον χρόνο που δαπανάται. Λιγότερες κινήσεις και λιγότερος χρόνος που δαπανάται οδηγούν σε υψηλότερο σκορ.

Τι σημαίνει "foundation" στην Spider Solitaire;

Τα θεμέλια είναι οι τέσσερις πάσσαλοι πάνω στους οποίους πρέπει να χτιστεί ένα ολόκληρο χρώμα ή μια ακολουθία. Στα περισσότερα παιχνίδια πασιέντζα, οι τέσσερις άσσοι χρησιμεύουν ως βάση των θεμελίων, τα οποία περιλαμβάνουν τα χρώματα κούπα, καρό, πίκα και σπαθί.

Ποια είναι η ιστορία των παιχνιδιών καρτών Spider Solitaire;

Το Spider Solitaire, μια παραλλαγή της αρχικής πασιέντζα, είναι ένα παιχνίδι καρτών για έναν παίκτη με πολλές εκδόσεις που απέκτησε δημοτικότητα μετά την ενσωμάτωσή του στα Microsoft Windows. Το παιχνίδι ονομάζεται "Spider" Solitaire λόγω της σύνδεσης μεταξύ των αραχνών που έχουν οκτώ πόδια και των οκτώ σωρών θεμελίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού. Η τρέχουσα έκδοση του Spider προέκυψε το 1949, αλλά η πρώτη του αναφορά έγινε στο Games Digest το 1937. Αυτή η έκδοση είχε αρχικό τραπέζι 50 καρτών αντί για 54, αλλά καθώς περιγραφόταν ως γνωστό παιχνίδι, η προέλευσή του πιθανότατα χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1930.

Ποιες είναι οι πιθανότητες να κερδίσετε το παιχνίδι Spider Solitaire;

Όπως και στην κλασική online πασιέντζα, όλες οι παρτίδες της Spider Solitaire δεν είναι κερδοφόρες. Υπολογίζουμε ένα ποσοστό νίκης 55-65% για την πασιέντζα Spider Solitaire με 1 στοίχημα, 20-25% για την πασιέντζα με 2 στοίχημα και 5-10% για την πασιέντζα με 4 στοίχημα. Στο Solitairea.com, επιτρέπουμε στους χρήστες να παίζουν παιχνίδια που μπορούν να κερδηθούν για να αποφύγουν να κολλήσουν σε καταστάσεις που δεν μπορούν να κερδηθούν.