APRIL 2024

Παίξτε FreeCell Solitaire και χαλαρώστε με το δωρεάν παιχνίδι χαρτιών

Παίξτε FreeCell Solitaire και κάντε ένα διάλειμμα από το άγχος.

Εισαγωγή στα παιχνίδια καρτών FreeCell το 2023

Γραμμένο από: Elizabeth Miller | Τελευταία ενημέρωση: 08 August 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Robert Moore

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Η Elizabeth, με τρία δεκαετία παιχνιδιού και σκληρής μελέτης, κατάφερε να γίνει μια καινοτόμος, έμπειρη και σεβαστή ειδική στο Solitaire, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ερασιτεχνών και αρχαρίων. Σχετικά Elizabeth Miller

ΤοFreeCell Solitaire σας δίνει περισσότερη ελευθερία και δυνατότητες από τα περισσότερα άλλα παιχνίδια πασιέντζα. Όχι μόνο μπορείτε να βλέπετε όλα τα χαρτιά καθώς είναι ανοιχτά, αλλά μπορείτε εύκολα να μετακινήσετε έως και 4 χαρτιά στα τέσσερα ελεύθερα κελιά για να σας βοηθήσουν να κάνετε κινήσεις. Αυτός ο οδηγός λοιπόν θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς παίζεται αυτό το παιχνίδι καρτών και θα σας διευκολύνει να κερδίσετε κάθε παιχνίδι.

Μπορείτε να γνωρίσετε το παιχνίδι παίζοντας δωρεάν FreeCell Solitaire και τις πολλές συναρπαστικές παραλλαγές του εδώ στο Solitairea.com, όπως:

 • FreeCell

 • FreeCell με τρεις τράπουλες

 • FreeCell τεσσάρων καταστρώσεων

 • Οκτώ Off

 • Παιχνίδι του φούρναρη

Δεν χρειάζεται να κάνετε λήψη ή εγγραφή και μπορείτε να επωφεληθείτε από χρήσιμες λειτουργίες όπως υποδείξεις, αναίρεση και επανάληψη κινήσεων. Προσαρμόστε το σχεδιασμό των καρτών, παρακολουθήστε το ποσοστό νίκης σας και αλλάξτε ακόμη και το χρώμα του φόντου όταν παίζετε στον ιστότοπό μας. Για την πιο καθηλωτική εμπειρία, προσπαθήστε να παίξετε σε λειτουργία πλήρους οθόνης.

Πλήρης οδηγός FreeCell Solitaire

Ηκλασική πασιέντζα FreeCell παίζεται με μια τυπική τράπουλα 52 φύλλων και είναι μια τροποποίηση του παιχνιδιού Baker's Game. Η ειδοποιός διαφορά είναι ότι στο FreeCell, οι κάρτες κατασκευάζονται με εναλλαγή χρωμάτων. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την πασιέντζα Baker's Solitaire, όπου χτίζονται ανά χρώμα.

Σχεδόν όλα τα παιχνίδια FreeCell μπορούν να κερδηθούν, με λίγες σπάνιες εξαιρέσεις. Οι τάξεις των καρτών στο FreeCell κυμαίνονται από τον Άσσο έως τον Ρήγα, με τα χρώματα και τις τάξεις να παίζουν κρίσιμο ρόλο στο παιχνίδι. Ας προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε το στήσιμο και πώς μπορείτε να ξεκινήσετε να παίζετε αυτό το υπέροχο παιχνίδι καρτών.

Ρύθμιση και ξεκίνημα

Πώς να ρυθμίσετε ένα παιχνίδι FreeCell Solitaire

Πώς να ρυθμίσετε ένα παιχνίδι FreeCell Solitaire

Το παιχνίδι FreeCell ξεκινά με οκτώ στήλες καρτών, με τις τέσσερις πρώτες να έχουν από επτά κάρτες η καθεμία και τις τέσσερις τελευταίες από έξι. Όλα τα φύλλα που σχηματίζουν το ταμπλό μοιράζονται ανοιχτά. Στόχος του παιχνιδιού σας ως παίκτης είναι να μετακινήσετε τα φύλλα στα κελιά ή τις βάσεις, όπως ονομάζονται, όπου κάθε χρώμα είναι διατεταγμένο από τον άσο στον ρήγα.

Χρησιμοποιήστε τα ελεύθερα κελιά ως προσωρινούς υποδοχείς για το τελευταίο φύλλο σε μια στήλη ταμπλό, όταν είναι απαραίτητο.

Στην FreeCell Solitaire, υπάρχουν τρεις τύποι σωρών:

 1. Τα ελεύθερα κελιά: Αυτοί οι τέσσερις σωροί είναι προσωρινοί κάτοχοι θέσεων όπου μπορείτε να τοποθετήσετε οποιοδήποτε φύλλο θέλετε.

 2. Τα θεμέλια: Σε αυτούς τους τέσσερις σωρούς χτίζετε κάθε χρώμα από τον Άσσο έως τον Ρήγα.

 3. Το ταμπλό: Αποτελείται από οκτώ σωρούς και είναι η κύρια περιοχή παιχνιδιού όπου ξεκινάει το παιχνίδι.

Όπως μπορείτε να δείτε, το παιχνίδι FreeCell Solitaire μοιάζει πολύ με αυτό που βλέπετε σε άλλα κλασικά παιχνίδια καρτών, όπως το Klondike.

Πώς να παίξετε FreeCell Solitaire

Πώς λειτουργεί το παιχνίδι FreeCell Solitaire

Πώς λειτουργεί το παιχνίδι FreeCell Solitaire

Συνδυάζοντας τύχη και στρατηγική, τα παιχνίδια FreeCell Solitaire σας προκαλούν να χρησιμοποιήσετε τις διαθέσιμες κάρτες και να σχεδιάσετε διάφορες κινήσεις. Με τέσσερα ελεύθερα κελιά στα αριστερά (τις περισσότερες φορές) και τέσσερα οικεία κελιά στα δεξιά (τις περισσότερες φορές), ο στόχος είναι να μετακινήσετε όλες τις κάρτες στα οικεία κελιά.

Μπορείτε να μετακινήσετε οποιαδήποτε ακάλυπτη κάρτα στο κάτω μέρος του ταμπλό, τηρώντας συγκεκριμένους κανόνες (που εξηγούνται παρακάτω) όταν μετακινείτε κάρτες στο θεμέλιο, στα ελεύθερα κελιά ή σε άλλες στήλες του ταμπλό.

Στην παραπάνω εικόνα, μπορείτε να δείτε (1,2) ότι οι άσσοι ξεκινούν μια στοίβα θεμελίωσης ίδιου χρώματος και είναι το μόνο φύλλο που μπορεί αρχικά να μετακινηθεί εκεί. Οι κάρτες που είναι ταξινομημένες από τον Άσσο έως τον Ρήγα σε εναλλασσόμενα χρώματα μπορούν επίσης να μετακινηθούν όπως απεικονίζεται (3). Με απλά λόγια, μπορείτε να τοποθετήσετε μια κάρτα πάνω στην άλλη, αν είναι η αμέσως χαμηλότερη κάρτα και έχει το αντίθετο χρώμα. Για παράδειγμα, ένα 3 κούπα μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα 4 μπαστούνι.

Επεξήγηση βασικών κανόνων

Εικόνα παιχνιδιού που δείχνει τους βασικούς κανόνες σε δράση

Εικόνα παιχνιδιού που δείχνει τους βασικούς κανόνες σε δράση

Ακολουθούν οι βασικοί κανόνες του FreeCell που πρέπει να γνωρίζετε πριν παίξετε:

 1. Το Δύο καρό μετακινείται πάνω από τον Άσσο καρό καθώς χτίζουμε το σωρό του ίδιου χρώματος. Με απλά λόγια, μπορείτε να αρχίσετε να στοιβάζετε κάρτες του ίδιου χρώματος με αύξουσα σειρά στους σωρούς θεμελίωσης.
 2. Επιτρέπεται η μετακίνηση πολλαπλών καρτών αν ακολουθούν την φθίνουσα σειρά και είναι σε εναλλασσόμενα χρώματα.
 3. Η χρήση των ελεύθερων κελιών θέτει ένα όριο στον αριθμό των καρτών που μπορείτε να μετακινήσετε στο ταμπλό. Το όριο είναι πάντα ίσο με τον αριθμό των κενών ελεύθερων κελιών συν ένα. Έτσι, αν έχετε 4 κενά ελεύθερα κελιά, μπορείτε να μετακινήσετε 5 κάρτες. Αν έχετε μόνο 1 κενό ελεύθερο κελί, μπορείτε να μετακινήσετε 2 κάρτες.
 4. Οποιαδήποτε κάρτα ή ακολουθία καρτών μπορεί να μετακινηθεί σε ένα άδειο ταμπλό και υπολογίζεται επίσης ως ελεύθερο κελί για τον υπολογισμό του αριθμού των καρτών που μπορείτε να μετακινήσετε.

7 Συμβουλές στρατηγικής FreeCell Solitaire για να κερδίζετε συχνά

Για να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε στα περισσότερα παιχνίδια πασιέντζα που βασίζονται στους κανόνες του FreeCell, ακολουθήστε αυτές τις επτά συμβουλές και κόλπα ειδικών παικτών:

 1. Μελετήστε προσεκτικά τη διάταξη του ταμπλό πριν κάνετε μια κίνηση και αναπτύξετε τη στρατηγική σας.
 2. Δώστε προτεραιότητα στην αποκάλυψη άσων, δυάδων κ.ο.κ., καθώς αυτά τα τραπουλόχαρτα πρέπει να τοποθετηθούν πρώτα στο θεμέλιο.
 3. Να είστε προσεκτικοί όταν τοποθετείτε ένα φύλλο σε ένα ελεύθερο κελί, καθώς αυτό περιορίζει την κινητικότητα. Να θυμάστε ότι το γέμισμα όλων των ελεύθερων κελιών θα σας περιορίσει στο να μετακινείτε μόνο 2 κάρτες κάθε φορά.
 4. Εστιάστε το παιχνίδι σας στο άδειασμα των στηλών, καθώς είναι πιο πολύτιμες από τα ελεύθερα κελιά. Μπορείτε να τοποθετήσετε μια ακολουθία καρτών σε μια κενή στήλη, γεγονός που την καθιστά πολύ πιο χρήσιμη.
 5. Οι βασιλιάδες είναι η καλύτερη επιλογή όταν γεμίζετε μια κενή στήλη. Μπορείτε να χτίσετε μια μακρά ακολουθία πάνω σε έναν Ρήγα, και είναι το τελευταίο φύλλο που πρέπει να προστεθεί στη βάση.
 6. Η μετακίνηση ενός άσου ή ενός δυάρι στη βάση δεν είναι ποτέ λάθος.
 7. Φτιάξτε διατεταγμένες ακολουθίες στο ταμπλό όσο το δυνατόν περισσότερο. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε μόνο δύο χρώματα για να χτίσετε μια ακολουθία για το μέγιστο όφελος.

Προχωρημένες κινήσεις και παγιδευμένοι άσσοι

Στο παράδειγμα που ακολουθεί, θα δείτε πώς πραγματοποιούνται πιο προχωρημένες κινήσεις. Ας εξηγήσουμε τι συμβαίνει καθώς σχεδιάζουμε τον δρόμο μας μέσα από αυτές τις κινήσεις εμπειρογνωμόνων:

Προηγμένες κινήσεις και στρατηγική για αυτό το παιχνίδι καρτών

Προηγμένες κινήσεις και στρατηγική για αυτό το παιχνίδι καρτών

 1. Πρώτον, μετακινούμε τη Ντάμα καρό σε ένα ελεύθερο κελί για να ελευθερώσουμε το Επτά σπαθί.
 2. Το επόμενο βήμα είναι να τοποθετήσουμε το Τρία σπαθί πάνω από το Τέσσερα καρό για να κάνουμε μια μακρά ακολουθία και να ελευθερώσουμε τον Ρήγα.
 3. Στο τρίτο βήμα, η Ντάμα πίκα τοποθετείται πάνω στον Ρήγα καρό.
 4. Τέλος, η ακολουθία των τεσσάρων φύλλων τοποθετείται στο Επτά Σπαθί.

Αυτές οι κινήσεις αναδεικνύουν τη σημασία του να σκέφτεστε μπροστά στο παιχνίδι, ειδικά η χρήση των ελεύθερων κελιών πρέπει να μελετηθεί προσεκτικά, ώστε να μην κολλήσετε.

FreeCell - Απελευθέρωση παγιδευμένου άσου

Στην παρακάτω εικόνα, θα δείτε μια προηγμένη στρατηγική για την απελευθέρωση ενός παγιδευμένου/θαμμένου άσου.

FreeCell προηγμένες κινήσεις για να απελευθερώσετε έναν παγιδευμένο άσο!

FreeCell προηγμένες κινήσεις για να απελευθερώσετε έναν παγιδευμένο άσο!

 1. Εφόσον ο στόχος μας είναι να ελευθερώσουμε τον Άσσο, μετακινούμε τα πράσινα φύλλα και τα τοποθετούμε πάνω από το Οκτώ καρό.
 2. Ο Βαλές κούπα τοποθετείται φυσικά πάνω από τη Ντάμα πίκα.
 3. Τέλος, ο ελεύθερος άσος πίκα μετακινείται στη βάση.

Όπως φαίνεται παραπάνω, μπορείτε να επικεντρωθείτε στην απελευθέρωση των καρτών Άσσος, ώστε να σημειωθεί πρόοδος. Αν κρατήσετε τους άσους σας παγιδευμένους, τότε θα καταστεί αδύνατο να κερδίσετε το παιχνίδι.

Η ιστορία και ο στόχος του παιχνιδιού FreeCell

ΟPaul Alfille, εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, εφηύρε το παιχνίδι FreeCell το 1978 και δημιούργησε την πρώτη ηλεκτρονική έκδοση. Με την πάροδο του χρόνου, εμφανίστηκαν διάφορες παραλλαγές, με την κλασική έκδοση να είναι η πιο δημοφιλής σήμερα. Έτσι, το FreeCell είναι μια σχετικά νέα παραλλαγή της πασιέντζα. Ωστόσο, έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια καρτών λόγω του υψηλού ποσοστού νίκης και του απλούστερου παιχνιδιού του.

Ο απώτερος στόχος των παικτών της FreeCell Solitaire είναι να χτίσουν και τα τέσσερα χρώματα στα θεμέλια, το καθένα με τη σειρά από τον άσο στον ρήγα. Δεν είναι εύκολο να κερδίσετε το παιχνίδι, ειδικά ως κάποιος που ακόμα μαθαίνει να παίζει. Μη φοβάστε να κάνετε λάθη και χρησιμοποιήστε το κουμπί αναίρεσης όσο συχνά θέλετε. Δοκιμάστε διαφορετικές ιδέες και δείτε τι θα συμβεί.

Όσο περισσότερο πειραματίζεστε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να συνηθίσετε να αναγνωρίζετε μοτίβα και να αρχίσετε να κάνετε τις σωστές κινήσεις με φυσικό τρόπο. Προφανώς, εμείς εδώ στο Solitairea.com είμαστε πάντα έτοιμοι να σας δώσουμε χρήσιμες συμβουλές και να διευκρινίσουμε τις αμφιβολίες σας.

Πώς να κερδίσετε το παιχνίδι; Συμπληρώστε τους 4 σωρούς με τα ίδια χαρτιά, ταξινομημένα από τον Άσσο έως τους Ρήγους.

Πώς να κερδίσετε το παιχνίδι; Συμπληρώστε τους 4 σωρούς με τα ίδια χαρτιά, ταξινομημένα από τον Άσσο έως τους Ρήγους.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Συχνές ερωτήσεις για το FreeCell Solitaire

Εδώ είναι οι πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι καρτών FreeCell από τους αναγνώστες και τους παίκτες μας:

Ποια άλλα παιχνίδια καρτών είναι παρόμοια με το FreeCell;

ΤοSpider Solitaire Online και το Classic Solitaire (Klondike) είναι κορυφαία παιχνίδια καρτών που μπορείτε να παίξετε εναντίον του εαυτού σας. Κατηγοριοποιούνται ως παιχνίδια υπομονής, όπως ακριβώς και η FreeCell Solitaire.

Υπάρχουν άλλες δημοφιλείς εκδόσεις του τύπου παιχνιδιού FreeCell Solitaire;

Ναι, υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις της πασιέντζα FreeCell με διαφορετικό αριθμό ελεύθερων κελιών, στηλών και τράπουλας. Ορισμένες παραλλαγές χρησιμοποιούν δύο τράπουλες, ενώ άλλες αλλάζουν τον αριθμό των στηλών ή των ελεύθερων κελιών για να αυξήσουν την πρόκληση. Το παιχνίδι του Baker είναι επίσης μια επιλογή για να παίξετε.

Είναι τα περισσότερα παιχνίδια FreeCell κερδίσιμα ή πρόκειται για μύθο;

Αυτό δεν είναι μύθος, επειδή σχεδόν κάθε παιχνίδι FreeCell που παίζετε online είναι κερδοφόρο, με λίγες μόνο εξαιρέσεις. Χρειάζεται όμως στρατηγική και εστίαση στην επίτευξη της νίκης, επειδή ένα μόνο λάθος μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια.

Είναι το παιχνίδι FreeCell Solitaire χάσιμο χρόνου ή έχει κρυφά οφέλη;

Το FreeCell Solitaire αξίζει να το δοκιμάσετε για τη διασκέδαση και την εκπαίδευση του εγκεφάλου του. Ως τακτικός παίκτης, σας βοηθά να βελτιώσετε την κριτική σκέψη, τη στρατηγική σκέψη και τις δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων. Οι ερευνητές διαπίστωσαν μάλιστα ότι το παιχνίδι FreeCell μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ατόμων με προβλήματα μνήμης και γνωστικά υγιών ηλικιωμένων, όταν συνδυάζεται με αλγόριθμους αξιολόγησης της γνωστικής απόδοσης.

Ποια είναι η προέλευση των παιχνιδιών FreeCell Solitaire;

Ο Paul Alfille εισήγαγε το FreeCell το 1978, όταν ήταν στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις. Απέκτησε δημοτικότητα το 1991, όταν κυκλοφόρησε προεγκατεστημένο σε υπολογιστές με Windows. Υπάρχουν 1,75 x 10^64 πιθανά παιχνίδια, γεγονός που καθιστά αδύνατο να μάθετε όλες τις συμφωνίες.

Πώς επηρεάζει το παιχνίδι FreeCell Solitaire τον εγκέφαλό σας;

Το FreeCell είναι ευεργετικό για τον εγκέφαλο, καθώς προάγει την επίλυση προβλημάτων, την κριτική σκέψη και τις στρατηγικές δεξιότητες σκέψης. Επιπλέον, μια μελέτη του Oregon Center for Aging & Technology διαπίστωσε ότι το παιχνίδι FreeCell μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό ατόμων με προβλήματα μνήμης.

Με πόσες κινήσεις μπορεί ένας παίκτης να κερδίσει ένα παιχνίδι FreeCell Solitaire;

Ο ελάχιστος αριθμός κινήσεων που απαιτούνται για να κερδίσετε ένα παιχνίδι FreeCell ποικίλλει ανάλογα με τα φύλλα που μοιράζονται. Ωστόσο, με βάση την ανάλυση χιλιάδων παιχνιδιών, είναι δυνατόν να κερδίσετε με τουλάχιστον 48 κινήσεις σε ορισμένες περιπτώσεις. Τώρα που καταλάβατε την πασιέντζα FreeCell, παίξτε στο Solitairea.com για να απολαύσετε αυτό το κλασικό παιχνίδι και τις πολλές παραλλαγές του. Ζήστε τη συγκίνηση της πρόκλησης και αποκομίστε τα γνωστικά οφέλη, ενώ παράλληλα διασκεδάζετε.