ΜΆΙΟΣ 2024

Κανόνες Solitaire και τρόποι παιχνιδιού

Κατακτήστε τους κανόνες του παιχνιδιού πασιέντζα και παίξτε σαν επαγγελματίας

Πώς να παίξετε πασιέντζα - Το εγχειρίδιο κανόνων

Γραμμένο από: Elizabeth Miller | Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιούνης 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Robert Moore

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Η Elizabeth, με τρία δεκαετία παιχνιδιού και σκληρής μελέτης, κατάφερε να γίνει μια καινοτόμος, έμπειρη και σεβαστή ειδική στο Solitaire, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ερασιτεχνών και αρχαρίων. Σχετικά Elizabeth Miller

Καλωσορίζουμε όλους τους λάτρεις της πασιέντζαστο Solitariea.com. Τώρα είναι η σειρά σας να μάθετε περισσότερα γι' αυτό το όμορφο παιχνίδι και να γίνετε ένας έμπειρος παίκτης.

Αν είστε νέος παίκτης, αυτός ο λεπτομερής οδηγός θα σας εξηγήσει συγκεκριμένους κανόνες της πασιέντζα με εύκολο και κατανοητό τρόπο. Αφού τελειώσετε με την ανάγνωση, δεν θα νιώθετε ποτέ σύγχυση παίζοντας πασιέντζα.

Πριν ξεκινήσουμε, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τι εννοούμε με τη λέξη "πασιέντζα" σε αυτόν τον οδηγό. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές πασιέντζα, όπως η χαλαρωτική πασιέντζα Spider Solitaire, η Canfield, η Forty Thieves και η Pyramid, και κάθε μία έχει διαφορετικούς κανόνες. Επομένως, θα ήταν αδύνατο να τις εξηγήσουμε όλες σε έναν οδηγό. Ως εκ τούτου, θα επικεντρωθούμε στην πιο δημοφιλή εκδοχή, τη δωρεάν online πασιέντζα klondike.

Κανόνες παιχνιδιού πασιέντζα - Η εγκατάσταση

Ας ξεκινήσουμε εξηγώντας την εγκατάσταση, επειδή πρέπει να ξέρετε πώς να ρυθμίσετε το παιχνίδι πασιέντζα πριν μπορέσετε να το παίξετε. Αρχικά, θα ανακατέψετε μια τυπική τράπουλα μέχρι να μείνετε ικανοποιημένοι. Το δεύτερο βήμα είναι να δημιουργήσετε επτά στοίβες από τραπουλόχαρτα. Ξεκινώντας από τα αριστερά, πρέπει να διασφαλίσετε ότι κάθε σωρός έχει ένα επιπλέον φύλλο από τον προηγούμενο σωρό.

Η πρώτη στοίβα θα έχει πάντα μόνο μία κάρτα, οπότε στο τέλος κάθε στοίβα θα έχει κάρτες ίσες με τον αριθμό της. Το τρίτο βήμα είναι να αναποδογυρίσετε τις κάρτες έτσι ώστε όλες οι πάνω κάρτες να είναι ανοιχτές. Οι υπόλοιπες κάρτες θα είναι κλειστές.

Οι κάρτες που θα απομείνουν μετά τη δημιουργία των σωρών του ταμπλό θα παραμείνουν στη στοίβα αποθέματος. Τέλος, θα υπάρχουν τέσσερις σωροί θεμελίωσης όπου θα στοιβάζετε όλες τις κάρτες για να κερδίσετε το παιχνίδι.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τους κανόνες και μεταφέρετε όλες τις κάρτες στο θεμέλιο.

Κανόνες για να παίζετε πασιέντζα

Καθώς έχουμε ήδη εξηγήσει το στήσιμο της πασιέντζα παραπάνω, ήρθε η ώρα να συζητήσουμε τους κανόνες. Οι κανόνες θα σας δώσουν έναν απλό τρόπο να παίζετε και να μετακινείτε κάρτες, ώστε να μπορείτε τελικά να μετακινήσετε όλες τις κάρτες στους σωρούς θεμελίωσης.

Ακολουθούν οι κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε:

 • Ενώ προσπαθείτε να μετακινήσετε κάρτες από το απόθεμα στο ταμπλό ή μεταξύ των σωρών του ταμπλό, μια κάρτα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε μια άλλη αν ακολουθεί την φθίνουσα σειρά και ανήκει στο αντίθετο χρώμα. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια Ντάμα κούπα πάνω σε έναν Ρήγα πίκα.
 • Ένα κλειστό χαρτί κάτω από ένα ανοιχτό χαρτί θα αποκαλυφθεί αφού μετακινήσετε επιτυχώς το ανοιχτό χαρτί.
 • Όταν μεταφέρετε κάρτες στο θεμέλιο, οι κάρτες πρέπει να ανήκουν στο ίδιο χρώμα και να ακολουθούν αύξουσα σειρά. Έτσι, το πρώτο φύλλο θα είναι ένας άσος και το τελευταίο φύλλο θα είναι ένας ρήγας του ίδιου χρώματος.
 • Η στοίβα τραβήγματος ή το απόθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξετε κάρτες, αν δεν μπορείτε να κάνετε κινήσεις χωρίς αυτές. Στην κλασική πασιέντζα, μόνο ένα φύλλο τραβιέται κάθε φορά.
 • ΟΡήγας είναι μια ειδική κάρτα , επειδή μόνο ένας Ρήγας επιτρέπεται να τοποθετηθεί σε κενή στήλη του ταμπλό.

Στρατηγικές και συμβουλές

Τώρα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι πασιέντζα και να κάνετε μερικές κινήσεις. Ωστόσο, δεν μπορείτε να κερδίσετε κάνοντας λίγες κινήσεις, επειδή το Klondike έχει πολύ χαμηλό ποσοστό επιτυχίας και απαιτείται η σωστή στρατηγική για να κερδίσετε. Επιτρέψτε μας να σας δώσουμε μερικές συμβουλές που θα σας φέρουν πιο κοντά στη νίκη.

 • Οι καλύτερες συμβουλές είναι συχνά πολύ απλές. Αν έχετε επιλογές, γιατί δεν τις εξετάζετε πριν προχωρήσετε; Έτσι, θα ήταν καλύτερο αν σκεφτόσασταν και μετά ξανασκεφτόσασταν πριν κάνετε μια κίνηση.
 • Το να σκέφτεστε να περάσετε μέσα από το απόθεμα είναι φυσικό, αλλά μπορεί να είναι λάθος. Κατ' αρχάς, θα πρέπει να τακτοποιήσετε τις κάρτες στο ταμπλό έτσι ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο έπακρο και τις κάρτες από το απόθεμα.
 • Καμία κίνηση δεν πρέπει να είναι οριστική και τα χαρτιά, αφού τοποθετηθούν σε μια θέση, μπορούν να μετακινηθούν σε άλλη θέση, αν θέλετε να φτάσετε σε μια συγκεκριμένη κάρτα.
 • Η δημιουργία μιας κενής στοίβας θα σας επιτρέψει να τοποθετήσετε έναν Ρήγα σε αυτήν και να αρχίσετε να αναπτύσσετε μια ακολουθία.
 • Εστιάστε στις μεγαλύτερες στήλες του ταμπλό , επειδή έχουν περισσότερες κάρτες και ευκαιρίες για τη δημιουργία ακολουθιών.

Προχωρημένη πασιέντζα Πέρα από τους κανόνες

Μοιραζόμαστε επίσης μερικές προηγμένες τακτικές, ώστε να μπορείτε να παίζετε πασιέντζα online σαν πραγματικός δάσκαλος του παιχνιδιού. Ας ξεκινήσουμε.

 • Όλα τα χρώματα έχουν σημασία, γι' αυτό προσπαθήστε να δημιουργείτε ομοιόμορφες ακολουθίες. Αν επικεντρωθείτε υπερβολικά σε ένα χρώμα, η ολοκλήρωση ακολουθιών άλλων χρωμάτων μπορεί να γίνει αδύνατη.
 • Αν δεν μπορείτε να δείτε έναν Ρήγα, μη βιαστείτε να δημιουργήσετε μια κενή στοίβα.
 • Μπορείτε να τοποθετήσετε αμέσως έναν Άσσο σε μια στοίβα θεμελίωσης, επειδή ένας Άσσος μπορεί να σας εμποδίσει να έχετε πρόσβαση σε άλλα φύλλα κάτω από αυτόν.
 • Μερικές φορές, οι άνθρωποι μετακινούν κάρτες επειδή μπορούν να μετακινηθούν. Ωστόσο, μια κάρτα πρέπει να μετακινείται μόνο αν μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε το παιχνίδι.
 • Προσπαθήστε να δημιουργείτε ακολουθίες με μόνο 2 χρώματα στο ταμπλό, ώστε να συντονίζεστε εύκολα και να δημιουργείτε αργότερα ολοκληρωμένες ακολουθίες και με τα δύο χρώματα.

Η ομορφιά της πασιέντζα

Ταπερισσότερα παιχνίδια πασιέντζα αξίζουν τον κόπο που χρειάζεται για να τα μάθετε και να τα παίξετε. Το ιδανικό μέρος για να ξεκινήσετε είναι η παραδοσιακή πασιέντζα που περιγράφεται σε αυτόν τον οδηγό. Αν παίξετε μερικά παιχνίδια και δεν εθιστείτε στο όμορφο παζλ που παρουσιάζει κάθε παιχνίδι, θα εκπλαγούμε πραγματικά.

Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια με κάρτες, η νίκη ή η ήττα βασίζεται πλήρως στη στρατηγική και τις ικανότητές σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τύχη ή τον ανταγωνισμό με οποιονδήποτε άλλο παίκτη. Ωστόσο, μπορείτε να συναγωνιστείτε με τα προηγούμενα παιχνίδια σας και να δείτε πόσο καλά τα πήγατε.

Βασικά σημεία σχετικά με τους κανόνες παιχνιδιού στην πασιέντζα

Κάθε φορά που παίζετε πασιέντζα, δεν παίζετε απλώς ένα παιχνίδι με χαρτιά, αλλά ένα παιχνίδι υπομονής και επίγνωσης. Πρέπει να έχετε το νου σας στις κάρτες που βρίσκονται στη στοίβα απορριμμάτων, στο ταμπλό και στο θεμέλιο. Δεν είναι εύκολο να κερδίσετε την πασιέντζα, αλλά μπορείτε να το κάνετε αν κινείστε σύμφωνα με τον στόχο της πασιέντζας.

Η διευθέτηση των καρτών από ολόκληρη την τράπουλα ακολουθώντας κάποιους απλούς κανόνες μπορεί να είναι αρκετά δύσκολη για τους περισσότερους ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, μόνο ένα μικρό ποσοστό των παιχνιδιών Klondike Solitaire κερδίζεται από τους παίκτες. Παρ' όλα αυτά, δεν πρέπει να χάνετε τις ελπίδες σας, επειδή αυτά που εξηγήσαμε εδώ θα πρέπει να είναι αρκετά για να μεταφέρετε τις υπόλοιπες κάρτες στο θεμέλιο και να κερδίσετε.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Κανόνες πασιέντζα - Συχνές ερωτήσεις

Πριν παίξετε online, επιτρέψτε μας να σας απαντήσουμε σε μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τους κανόνες της πασιέντζα που πρέπει να γνωρίζετε.

Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να γνωρίζω πριν παίξω Klondike Solitaire;

Αυτό το παιχνίδι έχει επτά στοίβες στο ταμπλό και ο αριθμός των καρτών θα συνεχίσει να αυξάνεται κατά 1 καθώς πηγαίνουμε από αριστερά προς τα δεξιά. Ο πρώτος σωρός θα έχει ένα φύλλο, ο δεύτερος σωρός θα έχει δύο φύλλα, ο τρίτος σωρός θα έχει τρία φύλλα κ.ο.κ. Το απόθεμα θα έχει τις υπόλοιπες κάρτες, και τέσσερις στοίβες θα βρίσκονται στο θεμέλιο. Θα μετακινήσετε κάρτες στο θεμέλιο αν ακολουθούν την αύξουσα σειρά και ανήκουν στο ίδιο χρώμα.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται η στοίβα κλήρωσης στην πασιέντζα;

Η στοίβα τραβήγματος ή το απόθεμα χρησιμοποιείται για να τραβήξετε κάρτες αν δεν είστε σε θέση να εντοπίσετε κάποια κίνηση στο ταμπλό.

Ποιες κάρτες μπορούν να τοποθετηθούν σε μια κενή στοίβα στην πασιέντζα;

Δεν μπορείτε να τοποθετήσετε πολλαπλές κάρτες σε άδειους σωρούς, καθώς μόνο ο Ρήγας μπορεί να τοποθετηθεί σε κενό χώρο.

Πώς μπορώ να βελτιώσω τη στρατηγική μου στην πασιέντζα;

Διαβάστε τα άρθρα μας και ακολουθήστε συμβουλές όπως το να κάνετε κινήσεις στο ταμπλό πριν τραβήξετε φύλλα, να συνδυάζετε μόνο 2 χρώματα, να εξετάζετε εναλλακτικές κινήσεις πριν από την κίνηση και να εστιάζετε την προσοχή σας στο να κερδίσετε το παιχνίδι.

Ποιες είναι κάποιες προηγμένες τακτικές πασιέντζα που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να κερδίσω;

Ορισμένες προηγμένες τακτικές είναι η καθυστέρηση της δημιουργίας ενός άδειου σωρού μέχρι να αποκαλυφθεί ένας Ρήγας, η δημιουργία ομοιόμορφης ακολουθίας εστιάζοντας σε όλα τα χρώματα και η επιλογή του σωστού χρώματος του Ρήγα με βάση τα διαθέσιμα φύλλα.

Τι κάνει το Solitaire τόσο μοναδικό και εξαιρετικό;

Η πασιέντζα σας δίνει τη συγκίνηση να αποκαλύψετε όλα τα κρυμμένα χαρτιά και τελικά να τα μετακινήσετε στη βάση. Μπορεί να χρειαστούν ώρες για να κερδίσετε ένα παιχνίδι, αλλά θα εκστασιαστείτε όταν τελικά κερδίσετε. Επιπλέον, μπορείτε να αναπτύξετε τις γνωστικές σας ικανότητες και να κρατήσετε το μυαλό σας ενεργό παίζοντας πασιέντζα.