APRIL 2024

Παίξτε Pyramid Solitaire Online και απολαύστε το συνειδητό παιχνίδι στο 2024

Παίξτε Pyramid Solitaire Online και προκαλέστε τον εαυτό σας και το μυαλό σας.

Παίζοντας Pyramid Solitaire Online

Γραμμένο από: Elizabeth Miller | Τελευταία ενημέρωση: 11 August 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Robert Moore

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Η Elizabeth, με τρία δεκαετία παιχνιδιού και σκληρής μελέτης, κατάφερε να γίνει μια καινοτόμος, έμπειρη και σεβαστή ειδική στο Solitaire, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ερασιτεχνών και αρχαρίων. Σχετικά Elizabeth Miller

ΤοPyramid Solitaire είναι μια εύκολη παραλλαγή πασιέντζα όπου θα προσπαθήσετε να ταιριάξετε ζευγάρια καρτών που αθροίζουν μέχρι το 13. Οι αξίες των καρτών είναι αρκετά προφανείς και οι κανόνες είναι πολύ εύκολα κατανοητοί. Ακόμα και αν δεν έχετε παίξει καμία άλλη παραλλαγή πασιέντζα, μπορείτε να παίξετε αυτή. Απλώς διαβάστε αυτόν τον οδηγό μέχρι τέλους και θα μπορέσετε να κερδίσετε σύντομα την πρώτη σας νίκη.

Από την πρώιμη προέλευσή του ως "Ο τάφος του Tut" μέχρι τον σύγχρονο σχεδιασμό του σήμερα, το παιχνίδι υπόσχεται να σας προσφέρει μια συναρπαστική και προκλητική εμπειρία. Μόλις αποκτήσετε το κολάι του, θα μπορείτε να αφαιρείτε κάρτες αρκετά γρήγορα και να ολοκληρώνετε ένα παιχνίδι σε λιγότερο από 5 λεπτά.

Διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους κανόνες και τις στρατηγικές πίσω από το Pyramid Solitaire, να παρακολουθήσετε την απόδοσή σας με την κατάταξη στον πίνακα κατάταξης, να κερδίσετε και να ανακαλύψετε συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε κάθε γύρο.

Σύντομη περίληψη

 • Η Πυραμίδα Πασιέντζα είναι ένα παιχνίδι καρτών στο οποίο αντιστοιχίζετε κάρτες που έχουν άθροισμα 13.

 • Οι στρατηγικές για να κερδίσετε περιλαμβάνουν τη γρήγορη αφαίρεση των Βασιλιάδων, τη διατήρηση μιας ομοιόμορφης δομής πυραμίδας και τη φειδωλή χρήση του αποθέματος.

 • Το Solitairea.com προσφέρει παρακολούθηση χρόνου και κινήσεων, παραλλαγές του παιχνιδιού και κορυφαία σκορ όλων των εποχών για να το απολαύσετε.

Τι είναι το Pyramid Solitaire;

ΤοPyramid Solitaire είναι ένα παιχνίδι καρτών που χρησιμοποιεί μια τυπική τράπουλα 52 καρτών που αποτελείται από τέσσερα φύλλα κάθε αξίας. Τα φύλλα μοιράζονται στο τραπέζι σε πυραμιδοειδή διάταξη. Θα βρείτε 28 κάρτες τοποθετημένες σε ξεχωριστές στήλες στο ταμπλό, ενώ οι υπόλοιπες κάρτες αποτελούν το απόθεμα.

Αν θέλετε να παίξετε στο σπίτι, τακτοποιήστε τις κάρτες έτσι ώστε κάθε σειρά να έχει κάρτες ίσες με τον αριθμό της. Με απλά λόγια, η πρώτη σειρά θα έχει μία κάρτα, η δεύτερη σειρά θα έχει 2, κ.ο.κ. Τέλος, η τελευταία σειρά θα είναι η έβδομη σειρά με 7 κάρτες.

Πρέπει να αφαιρέσετε από την πυραμίδα ζεύγη καρτών που αθροίζουν 13 μέχρι να φύγουν όλες οι κάρτες από την πυραμίδα. Όλες οι αριθμημένες κάρτες αξίζουν την αριθμητική τους αξία, με τις όψεις να αξίζουν από 11 έως 13 και τους άσους να αξίζουν 1. Για να είμαστε ακριβείς, οι αξίες του Βαλέ, της Ντάμας και του Ρήγα είναι 11, 12 και 13 αντίστοιχα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το απόθεμα για να τραβήξετε επιπλέον κάρτες, αν δεν μπορείτε να βρείτε έναν συνδυασμό για να αφαιρέσετε κάρτες από την πυραμίδα.

Στόχος του παιχνιδιού είναι να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από την πυραμίδα και το παιχνίδι τελειώνει μόλις το πετύχετε. Το Pyramid Solitaire προσφέρει μια συναρπαστική πρόκληση καθώς αφαιρείτε στρατηγικά τις κάρτες και καθαρίζετε την πυραμίδα.

Συμβουλές για αρχάριους

Εικόνα που δείχνει πώς να ρυθμίσετε το παιχνίδι

Εικόνα που δείχνει πώς να ρυθμίσετε το παιχνίδι

Η έναρξη του ταξιδιού σας με το Pyramid Solitaire μπορεί να είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε με το παιχνίδι και να βελτιώσετε τις ικανότητές σας, συγκεντρώσαμε μια λίστα με συμβουλές για αρχάριους:

 1. Κατανοήστε τους κανόνες: Πριν εντρυφήσετε στο παιχνίδι, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει τους βασικούς κανόνες και τους στόχους της Πυραμίδα Πασιέντζα.

 2. Εξασκηθείτε: Όσο περισσότερο παίζετε, τόσο πιο εξοικειωμένοι θα γίνετε με τους συνδυασμούς των καρτών και τις στρατηγικές, βελτιώνοντας τη συνολική απόδοσή σας.

 3. Να είστε υπομονετικοί: Ως αρχάριος, είναι σημαντικό να παίρνετε το χρόνο σας και να εξετάζετε προσεκτικά κάθε κίνηση πριν αποφασίσετε.

 4. Σχεδιάστε: Οραματιστείτε τη διάταξη της πυραμίδας και προβλέψτε ποια φύλλα θα αποκαλυφθούν μετά από συγκεκριμένες κινήσεις, καθώς αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε καλύτερες αποφάσεις.

Πώς να παίξετε Πυραμίδα πασιέντζα

Στην Pyramid Solitaire, οι βασιλιάδες μπορούν να μετακινηθούν απευθείας στα θεμέλια.

Στην Pyramid Solitaire, οι βασιλιάδες μπορούν να μετακινηθούν απευθείας στα θεμέλια.

ΤοPyramid Solitaire έχει να κάνει με την αντιστοίχιση καρτών που έχουν πάντα άθροισμα 13. Κοιτάξτε όλες τις κάρτες στην κάτω σειρά της πυραμίδας για να ξεκινήσετε το παιχνίδι. Προσδιορίστε αν οι αξίες οποιωνδήποτε δύο καρτών μπορούν να αθροίσουν στο 13. Αν ναι, αφαιρέστε αυτές τις κάρτες από το ταμπλό και τοποθετήστε τις στο θεμέλιο για να τις αφαιρέσετε από το παιχνίδι.

Οι βασιλιάδες έχουν αριθμητική αξία 13, οπότε μπορούν να αφαιρεθούν μόλις αποκαλυφθούν. Οι κάρτες που μπορούν να ταιριάξουν είναι οι κάρτες στην πυραμίδα που δεν καλύπτονται από άλλες κάρτες και η κορυφαία κάρτα στο σωρό απορριμμάτων.

Οι κάρτες πρέπει να ανέρχονται σε 13 για να μεταφερθούν στο ίδρυμα.

Οι κάρτες πρέπει να ανέρχονται σε 13 για να μεταφερθούν στο ίδρυμα.

Ηεπιτυχής ολοκλήρωση του παιχνιδιού επιτυγχάνεται όταν εκπληρωθούν τρεις τελικές συνθήκες: εκκαθάριση της πυραμίδας, του σωρού απορριμμάτων και του σωρού αποθεμάτων πάνω στα θεμέλια. Μόλις δύο οποιεσδήποτε κάρτες μεταφερθούν στο ίδρυμα, δεν είναι πλέον διαθέσιμες για χρήση στο παιχνίδι.

Μόλις καθαρίσετε όλες τις κάρτες στην πυραμίδα, κερδίζετε αυτόματα. Έτσι, η νίκη είναι εύκολη αν εστιάσετε στην πυραμίδα και συνεχίσετε να συνδυάζετε τις σωστές κάρτες. Αν βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν υπάρχουν άλλες κινήσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί αναίρεσης για να πάτε πίσω και να διορθώσετε τα λάθη.

Στρατηγική για να κερδίσετε τα παιχνίδια Pyramid Solitaire

Μάθετε τους κανόνες της πασιέντζα Πυραμίδα πριν αναπτύξετε τις στρατηγικές σας για να κερδίσετε.

Μάθετε τους κανόνες της πασιέντζα Πυραμίδα πριν αναπτύξετε τις στρατηγικές σας για να κερδίσετε.

Ακολουθούν οι συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη στρατηγική σας και να ταιριάξετε εύκολα ζευγάρια καρτών:

 • Στην αρχή, μπορείτε να φτιάξετε ζευγάρια μόνο από τις κάρτες που βρίσκονται στο κάτω μέρος. Επικεντρωθείτε λοιπόν στις εκτεθειμένες κάρτες και προσπαθήστε να φτιάξετε όσο το δυνατόν περισσότερα ζευγάρια χωρίς να τραβήξετε από το απόθεμα.
 • Αν έχετε πολλαπλές επιλογές για ζευγάρια καρτών, κοιτάξτε τις κάρτες που θα εκτεθούν μετά την κίνησή σας και επιλέξτε το ζευγάρι που αποκαλύπτει περισσότερες ωφέλιμες κάρτες.
 • Χρησιμοποιήστε προσεκτικά το απόθεμα και τραβήξτε κάρτες από αυτό μόνο όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμες κινήσεις στο ταμπλό.
 • Οι βασιλιάδες είναι οι μόνες κάρτες που μπορούν να σταλούν ανεξάρτητα στο θεμέλιο, οπότε η απομάκρυνσή τους από το παιχνίδι το συντομότερο δυνατό είναι απαραίτητη για να δημιουργήσετε περισσότερες διαθέσιμες κινήσεις.
 • Προσπαθείτε πάντα να κάνετε ζεύγη με τρόπο που να αφαιρεί ομοιόμορφα κάρτες από την πυραμίδα. Δεν θέλετε να καταλήξετε να απομένει μόνο η μία πλευρά της πυραμίδας και να μην υπάρχουν άλλες βιώσιμες κινήσεις.

Παρακολούθηση χρόνου και κινήσεων

Το παιχνίδι καταγράφει τις κινήσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού και συνοψίζει το συνολικό αριθμό κινήσεων μετά το τέλος του παιχνιδιού. Η μέτρηση του χρόνου στην Pyramid Solitaire μπορεί να επιτευχθεί με διάφορα μέσα, όπως η λειτουργία χρονομέτρησης και η παρακολούθηση του χρόνου που έχει παρέλθει από την έναρξη του παιχνιδιού μέχρι το τέλος του.

Συγκεκριμένες εκδόσεις του παιχνιδιού διαθέτουν χρονομετρημένη λειτουργία, όπου σας αναλογεί συγκεκριμένη διάρκεια για να ολοκληρώσετε το παιχνίδι. Μπορείτε να προκαλέσετε τον εαυτό σας προσπαθώντας να ξεπεράσετε τα προηγούμενα σκορ σας όσον αφορά τις κινήσεις και το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού κάθε φορά που παίζετε.

Προσπαθήστε να κάνετε μόνο κινήσεις στην πυραμίδα χωρίς να τραβήξετε από το απόθεμα και ελέγξτε αν μπορούν να δημιουργηθούν ζευγάρια στην πυραμίδα όταν αποκαλύπτονται νέα φύλλα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και επίσης να κερδίσετε σε περιορισμένο αριθμό κινήσεων.

Παραλλαγές της Πυραμίδα πασιέντζα

Ακολουθούν οι δημοφιλείς παραλλαγές του Pyramid Solitaire που πρέπει να δοκιμάσετε:

 • Tut's Tomb: Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να περάσετε από το απόθεμα όσες φορές θέλετε.
 • Χαλαρή Πυραμίδα: Πρόκειται για μια πιο εύκολη έκδοση της Πασιέντζα Πυραμίδα, όπου το μόνο που χρειάζεται είναι να μεταφέρετε τις κάρτες στις πυραμίδες στους σωρούς των θεμελίων για να κερδίσετε. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις κάρτες στο απόθεμα ή τα απορρίμματα.
 • Γκίζα: Σε αυτήν, όλες οι κάρτες που πρέπει να βρίσκονται στο απόθεμα είναι τοποθετημένες σε 8 στήλες, με 3 κάρτες σε κάθε μία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την κορυφαία κάρτα των στηλών για να δημιουργήσετε ζευγάρια και να κερδίσετε το παιχνίδι.
 • Τρίγωνο: Η πασιέντζα Triangle Solitaire διαθέτει μια διάταξη καρτών σε σχήμα ανεστραμμένης πυραμίδας. Διαθέτει 2 σωρούς απορριμμάτων και οι υπόλοιποι κανόνες είναι οι ίδιοι.
 • Apophis Solitaire: Αυτή μοιάζει αρκετά με την κανονική έκδοση, με τη μόνη διαφορά ότι έχει τρεις σωρούς απορριμμάτων αντί για έναν.

Τα κορυφαία σκορ όλων των εποχών σε παιχνίδια πυραμίδας

Το καλύτερο σκορ που μπορείτε να πετύχετε στο Pyramid Solitaire είναι το 0, το οποίο προκύπτει όταν όλες οι κάρτες αφαιρεθούν επιτυχώς από το ταμπλό. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν επίσημα αρχεία με τα κορυφαία σκορ όλων των εποχών.

Ωστόσο, το Solitairea.com εμφανίζει τα κορυφαία σκορ για την Pyramid Solitaire κάθε 10 λεπτά, επιτρέποντάς σας να παρακολουθείτε το δικό σας σκορ σε εξέλιξη και ενδεχομένως να σπάσετε το ρεκόρ της κάτω σειράς.

Για τους λάτρεις της Pyramid Solitaire όπως εσείς, η προσπάθεια για το υψηλότερο δυνατό σκορ με την αφαίρεση όλων των καρτών από το ταμπλό αποτελεί μια συναρπαστική πρόκληση.

Εντοπισμός και επίλυση μη κερδοφόρων παιχνιδιών

Ταυτότητα μπλοκαρισμένων καρτών και εξέταση του κατά πόσον μπορούν να απελευθερωθούν ή όχι.

Ταυτότητα μπλοκαρισμένων καρτών και εξέταση του κατά πόσον μπορούν να απελευθερωθούν ή όχι.

Μερικές φορές, μπορεί να συναντήσετε ένα παιχνίδι Pyramid Solitaire που δεν μπορείτε να κερδίσετε λόγω της διάταξης των καρτών. Για να γλιτώσετε χρόνο και απογοήτευση, λάβετε υπόψη σας αυτές τις συμβουλές:

 1. Αναγνωρίστε τις μπλοκαρισμένες κάρτες: Το παιχνίδι είναι πιθανό να μην είναι κερδίσιμο, αν παρατηρήσετε ότι βασικές κάρτες μπλοκάρονται από άλλες κάρτες που δεν μπορούν να αφαιρεθούν.

 2. Εξετάστε το απόθεμα: Ελέγξτε το απόθεμα για κάρτες που δεν μπορούν να συνδυαστούν με καμία διαθέσιμη κάρτα στην πυραμίδα. Αν βρείτε τέτοιες κάρτες, το παιχνίδι μπορεί να είναι μη κερδίσιμο.

 3. Παρακολουθήστε την πρόοδό σας: Αν δεν μπορείτε να κάνετε συνεχώς καμία κίνηση παρά τη χρήση των επιλογών stockpile και undo, σκεφτείτε να επανεκκινήσετε το παιχνίδι.

 4. Μάθετε από την εμπειρία: Καθώς παίζετε περισσότερα παιχνίδια, θα γίνετε καλύτεροι στον έγκαιρο εντοπισμό παιχνιδιών που δεν μπορούν να κερδηθούν, βοηθώντας σας να εξοικονομήσετε χρόνο και να επικεντρωθείτε σε παιχνίδια που μπορούν να κερδηθούν.

Ενσωματώνοντας αυτές τις συμβουλές και στρατηγικές στο παιχνίδι σας, θα είστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να απολαύσετε και να διαπρέψετε στην Πυραμίδα Πασιέντζα.

Πυραμίδα πασιέντζα - Βασικά σημεία

ΤοPyramid Solitaire είναι ένα συναρπαστικό και ευχάριστο παιχνίδι καρτών που σας προκαλεί να ταιριάξετε στρατηγικά τις κάρτες που αθροίζουν σε 13, προκειμένου να καθαρίσετε το ταμπλό από όλες τις κάρτες. Αν και η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο σε κάθε γύρο, το επιδέξιο παιχνίδι βοηθάει να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε ένα παιχνίδι. Με τους απλούς κανόνες και το απλό gameplay του, το Pyramid Solitaire έχει καθολική απήχηση, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό παιχνίδι για περιστασιακούς και έμπειρους παίκτες καρτών.

Επιπλέον, οι λειτουργίες παρακολούθησης μπορούν να σας βοηθήσουν να εκτιμήσετε την πρόοδό σας και να καθορίσετε πιθανά κορυφαία σκορ. Οι παραλλαγές του Pyramid Solitaire περιλαμβάνουν κλασικές και σύγχρονες εκδόσεις και άλλες τροποποιήσεις, επιτρέποντάς σας να συνεχίσετε να προκαλείτε τις ικανότητές σας στο παιχνίδι.

Το συμπέρασμα; Η Pyramid Solitaire υπόσχεται ώρες διασκέδασης, ανεξάρτητα από το επίπεδο εμπειρίας σας. Αν θέλετε να παίξετε Pyramid Solitaire, ελέγξτε τη δωρεάν έκδοση που είναι διαθέσιμη εδώ στο Solitairea.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Συχνές ερωτήσεις για την Pyramid Solitaire

Ακολουθούν ορισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το παιχνίδι Pyramid Solitaire.

Πώς λειτουργεί το Pyramid Solitaire;

Στο Pyramid Solitaire, πρέπει να αφαιρέσετε ζεύγη καρτών που έχουν άθροισμα δεκατρία από μια διάταξη 28 καρτών σε σχήμα πυραμίδας. Με μια τυπική τράπουλα 52 καρτών, οι βαλέδες αξίζουν 11, οι ντάμες 12 και οι ρήγοι 13. Στόχος σας είναι να συνδυάσετε και να αφαιρέσετε στρατηγικά ζευγάρια για να καθαρίσετε την πυραμίδα. Αυτό το παιχνίδι έχει γρήγορο ρυθμό και απαιτεί γρήγορη σκέψη και λήψη αποφάσεων για την επίλυση του παζλ.

Είναι η Πυραμίδα Πασιέντζα πάντα κερδίσιμη;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η πασιέντζα Pyramid δεν είναι πάντα κερδοφόρα, λόγω της τοποθέτησης των καρτών και της πιθανότητας ορισμένες ρυθμίσεις των καρτών να είναι άλυτες. Ωστόσο, μπορείτε να εφαρμόσετε συγκεκριμένες τακτικές για να εντοπίσετε τα κερδοφόρα και μη κερδοφόρα παιχνίδια πασιέντζα, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

Ποιο παιχνίδι πασιέντζα προσθέτει 13;

Το Pyramid Solitaire είναι ένα κλασικό παιχνίδι πασιέντζα που απαιτεί από τους παίκτες να αφαιρούν ζεύγη καρτών που αθροίζουν δεκατρία - ο βασιλιάς είναι το φύλλο με τη μεγαλύτερη αξία στην τράπουλα. Οι βαλέδες έχουν αξία έντεκα, οι ντάμες δώδεκα και οι ρήγοι δεκατρείς, με μια τυπική τράπουλα 52 καρτών. Το παιχνίδι παίζεται με 28 φύλλα τοποθετημένα σε σχήμα πυραμίδας και ο στόχος είναι να αφαιρέσετε όλα τα φύλλα από την πυραμίδα για να κερδίσετε.

Μπορώ να παίξω Pyramid Solitaire δωρεάν;

Ναι, το Pyramid Solitaire είναι δωρεάν εδώ στο Pasientzaonline.com. Μπορείτε να το παίξετε δωρεάν online, να το κατεβάσετε δωρεάν, και ακόμη και να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλό σας με αυτό δωρεάν.