ΜΆΙΟΣ 2024

Καλύτερες κινήσεις στο Solitaire και συμβουλές για να νικήσετε

Μάθετε πώς να δημιουργείτε ακολουθίες και να κερδίζετε την πασιέντζα

Πώς να κάνετε νικηφόρες κινήσεις όταν παίζετε πασιέντζα

Γραμμένο από: Robert Moore | Τελευταία ενημέρωση: 20 Ιούλιος 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Elizabeth Miller

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Ο Robert Moore, με 30 χρόνια εμπειρίας, είναι ένας έμπειρος ειδικός σε Solitaire και Mahjong, εξερευνώντας βαθιά τους κανόνες και τις προηγμένες στρατηγικές αυτών των κλασικών παιχνιδιών. Σχετικά Robert Moore

Η έκδοση Free Solitaire έχει διανύσει πολύ δρόμο, από τα τραπέζια του σαλονιού στον κόσμο των διαδικτυακών παιχνιδιών. Έτσι, είναι φυσικό να θέλετε να γίνετε καλύτεροι στην πασιέντζα.

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε τις καλύτερες συμβουλές τακτικής που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κερδίσετε στην πασιέντζα.

Βασικές κινήσεις που πρέπει να γνωρίζετε

Ακολουθούν ορισμένες βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε σε κάθε παιχνίδι που παίζετε.

 • Τραβήξτε αμέσως μια κάρτα από το απόθεμα, ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές.
 • Μόλις εμφανιστεί ένας άσος ως κορυφαίο φύλλο, μπορείτε να τον τοποθετήσετε στη βάση και να τοποθετήσετε επίσης δύο του ίδιου χρώματος πάνω του.
 • Οι κενές θέσεις είναι άχρηστες χωρίς Ρήγα. Αρχικά, πρέπει να εντοπίσετε έναν Ρήγα και στη συνέχεια να δημιουργήσετε ένα κενό σημείο γι' αυτόν.
 • Αν μπορείτε, μετακινήστε πρώτα τα φύλλα από μια στήλη με τον μεγαλύτερο αριθμό κλειστών φύλλων σε άλλους σωρούς ταμπλό.
 • Συνιστούμε πάντα να κατανέμετε τους σωρούς ομοιόμορφα , ώστε να έχετε περισσότερες επιλογές για να προχωρήσετε μπροστά.

Μείωση του αριθμού των μετακινήσεων

Ταπερισσότερα παιχνίδια πασιέντζα, είτε παίζετε online είτε offline, μπορεί να είναι πολύ δύσκολα. Ειλικρινά, αυτό είναι ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια επειδή δοκιμάζει επανειλημμένα την υπομονή σας. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να είναι έτσι. Αν χρησιμοποιείτε τις σωστές στρατηγικές πασιέντζα κατά την τακτοποίηση των καρτών, μπορείτε να έχετε μια ομαλή και διασκεδαστική εμπειρία.

Αφού εξασκηθείτε για λίγο, μπορείτε ακόμη και να γίνετε τόσο καλοί ώστε να τελειώσετε ένα παιχνίδι στον ελάχιστο δυνατό αριθμό κινήσεων. Στην πραγματικότητα, ο στόχος μας είναι να σας βοηθήσουμε να κάνετε ακριβώς αυτό.

Οι κινήσεις που κάνετε στην πασιέντζα

Όταν αρχίζει το παιχνίδι πασιέντζα, θα πάρετε τα ανοιχτά φύλλα και τα φύλλα από το απόθεμα και θα τα τοποθετήσετε πάνω από άλλα φύλλα με φθίνουσα σειρά και εναλλάσσοντας τα χρώματα. Με αυτόν τον τρόπο τα χαρτιά τοποθετούνται στο ταμπλό.

Για να κερδίσετε στην πασιέντζα, θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να γεμίσετε όλες τις στοίβες θεμελίων με κάρτες του ίδιου χρώματος, ξεκινώντας από έναν άσο και τελειώνοντας με έναν ρήγα (ακολουθώντας αύξουσα σειρά).

Κορυφαίες στρατηγικές για πασιέντζα

Δεν μπορούμε να σας δώσουμε συγκεκριμένες συμβουλές για να παίξετε πασιέντζα αν δεν γνωρίζουμε την παραλλαγή που παίζετε. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες γενικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως μέρος της στρατηγικής σας για την πασιέντζα, ώστε να βελτιώσετε τις πιθανότητες νίκης σας σε όλες τις παραλλαγές της πασιέντζα.

Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές και στρατηγικές χρήσιμες για όλους τους παίκτες της πασιέντζα:

 • Κατακτήστε τα βασικά: Η γνώση όλων των κανόνων και του τι πρέπει να κάνετε είναι πολύ σημαντική αν θέλετε να είστε καλός παίκτης. Εξασκηθείτε λοιπόν μέχρι να καταλάβετε κάθε μικρή λεπτομέρεια του παιχνιδιού.
 • Επιλέξτε το χρώμα του βασιλιά με σύνεση: Όπως γνωρίζουμε, μόνο βασιλιάδες μπορούν να τοποθετηθούν σε άδειους σωρούς ταμπλό. Αν προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα, θα συνειδητοποιήσετε ότι το χρώμα του Ρήγα θα υπαγορεύσει τα χρώματα των υπόλοιπων καρτών σε μια στοίβα tableau. Έτσι, πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε έναν κόκκινο ή έναν μαύρο βασιλιά, ανάλογα με το ποιο από τα δύο είναι πιο επωφελές για εσάς.
 • Η απελευθέρωση των ανοικτών καρτών πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας: Θα κολλήσετε σε ένα αδύνατο σενάριο αν δεν επικεντρωθείτε στην μετακίνηση καρτών πάνω από τα κλειστά φύλλα. Αν μπορείτε να ελευθερώσετε ένα κρυφό χαρτί, είναι σχεδόν πάντα καλή ιδέα να το κάνετε.
 • Συνδυάστε τα ίδια χρώματα: Θα δείτε διάφορες επιλογές καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται. Ωστόσο, πρέπει πάντα να προσπαθείτε να συνδυάζετε 2 χρώματα σχηματίζοντας μια ακολουθία. Για παράδειγμα, αν τοποθετήσετε έναν Βαλέ κούπα σε μια Ντάμα πίκα, πρέπει να συνεχίσετε την ακολουθία προσθέτοντας ένα 10 πίκα, αν μπορείτε.
 • Το κουμπί Αναίρεση είναι ο φίλος σας: Είναι αλήθεια ότι η χρήση του κουμπιού αναίρεσης θα μειώσει το σκορ σας, αλλά η μη χρήση του κουμπιού αναίρεσης μπορεί να σας κοστίσει το παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το κουμπί αναίρεσης.
 • Αποφορτίστε τους μεγάλους σωρούς του ταμπλό: Οι μεγάλοι σωροί από τραπουλόχαρτα θα αποτελέσουν μεγάλο πρόβλημα, επειδή δεν θα μπορείτε να βρείτε κινήσεις χωρίς να τους σπάσετε. Γι' αυτό θα σας συμβουλέψουμε να προσπαθήσετε να μετακινήσετε πρώτα τις κάρτες από τους μεγάλους σωρούς.

Πώς να κερδίσετε την πασιέντζα

Ηπασιέντζα είναι σίγουρα ένα παιχνίδι που θα επηρεάσει θετικά την καθημερινότητά σας. Πρέπει να το παίξετε σωστά και με πλήρη συγκέντρωση για να έχετε το μέγιστο όφελος.

Χρησιμοποιήστε καλά τις κενές στήλες και προσπαθήστε να δημιουργήσετε μικρότερους σωρούς από τις μεγάλες στοίβες. Αν ακολουθήσετε όλες τις συμβουλές σας, θα φτάσετε σε νικηφόρο σερί σε χρόνο μηδέν.

Κινήσεις εμπειρογνωμόνων σε παιχνίδια πασιέντζα

Είτε προσπαθείτε να δημιουργήσετε σωρούς είτε να αντιμετωπίσετε μια μεγάλη στοίβα, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο να σημειώσετε πρόοδο. Οι παίκτες που είναι ειδικοί μπορούν εύκολα να βρουν λύσεις στα κοινά προβλήματα στα οποία μπορεί να κολλήσουν οι αρχάριοι παίκτες. Για να σας βοηθήσουμε λοιπόν να γίνετε ειδικοί, θα μοιραστούμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ανεβάσετε το παιχνίδι σας στο υψηλότερο επίπεδο.

Mastering Solitaire - Στρατηγικές εμπειρογνωμόνων

Τώρα ήρθε η ώρα να συζητήσουμε μερικές στρατηγικές εμπειρογνωμόνων για να γίνετε επαγγελματίας πασιέντζα.

 • Εάν η πρώτη στοίβα είναι πολύ μεγαλύτερη από τις άλλες και η δεύτερη είναι η μικρότερη, θα πρέπει να προσπαθήσετε να μετακινήσετε τα φύλλα με τέτοιο τρόπο ώστε η πρώτη και η δεύτερη στοίβα να γίνουν ίσες σε μήκος. Αυτό θα αποκαλύψει περισσότερες κρυμμένες κάρτες και θα σας δώσει περισσότερες ευκαιρίες να προσθέσετε κάρτες στους βασικούς σωρούς.
 • Αν παίζετε πασιέντζα με χρονομετρημένο χρόνο, πρέπει να κινείστε όσο πιο γρήγορα μπορείτε. Μην το πολυσκέφτεστε και χρησιμοποιήστε το κουμπί αναίρεσης αν νομίζετε ότι κάνατε κάποιο λάθος.
 • Δεν έχει νόημα να δημιουργήσετε ένα κενό χώρο αν δεν έχετε έναν Ρήγα για να τον γεμίσετε. Επομένως, δεν πρέπει να βιαστείτε να δημιουργήσετε μια κενή στήλη μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή.
 • Είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να προγραμματίσετε μερικές κινήσεις μπροστά , ώστε να μην καταλήξετε να κάνετε κινήσεις που δεν θα σας βοηθήσουν.

Δεξιότητες παρατήρησης στην πασιέντζα

Αν υπάρχει μια ικανότητα που πρέπει να έχετε για να διαπρέψετε στην πασιέντζα, αυτή είναι η ικανότητα να παρατηρείτε τα πάντα σαν γεράκι. Χωρίς οξεία παρατήρηση, μπορεί να χάσετε μια κίνηση που κερδίζει το παιχνίδι και να καταλήξετε να το μετανιώσετε αργότερα. Επιπλέον, μια κίνηση συχνά οδηγεί σε μια σειρά κινήσεων, οπότε πρέπει να κατανοήσετε τη σχέση αιτίου-αποτελέσματος μεταξύ των κινήσεων για να επιλέξετε τη σωστή.

Παρατήρηση πλακιδίων Tableau και πασιέντζα

Παρατηρήστε τις κινήσεις του αντιπάλου σας στην πασιέντζα πολλαπλών παικτών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε εμπειρία και να κατανοήσετε τη στρατηγική που χρησιμοποιεί ο αντίπαλός σας. Απλά προσπαθήστε να προηγηθείτε όταν έχετε την ευκαιρία, και η νίκη θα είναι δική σας.

Διαχείριση χρόνου στην πασιέντζα Gameplay

Αν δεν παίζετε πασιέντζα, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για τον χρόνο. Παρόλα αυτά, το να έχετε την επίγνωση να κάνετε κινήσεις γρήγορα μπορεί να σας βοηθήσει να αποδώσετε καλύτερα σε online ή ανταγωνιστικά παιχνίδια. Προσπαθήστε να μπείτε στη ζώνη, εστιάζοντας μόνο στις κάρτες και επαναφέροντας την προσοχή σας στο παιχνίδι κάθε φορά που το μυαλό σας περιπλανιέται οπουδήποτε.

Γνωρίζοντας πότε να παρακρατήσετε κάρτες

Η τέχνη της απόκρυψης καρτών είναι δύσκολο να κατακτηθεί. Είναι φυσικό να αισθάνεστε την ανάγκη να τραβήξετε περισσότερα φύλλα, αλλά πρέπει πρώτα να κοιτάξετε το τραπέζι και να προσπαθήσετε να εντοπίσετε τυχόν κινήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Το να μετακινήσετε κάρτες πρόωρα σε μια στοίβα θεμελίωσης μπορεί να σας στοιχειώσει. Μπορείτε με ασφάλεια να παίξετε άσους και δυάρια στις βασικές στοίβες, αλλά πρέπει να εξετάσετε αν άλλα φύλλα μπορούν να σας φανούν χρήσιμα πριν τα μετακινήσετε.

Στοίβαγμα καρτών πασιέντζα

Στοτελικό παιχνίδι, μπορείτε να στοιβάζετε με σιγουριά κάρτες του ίδιου χρώματος στις στοίβες θεμελίωσης για να ξεκλειδώσετε τυχόν κρυφές κάρτες. Αν δεν βλέπετε άλλον τρόπο, αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να προχωρήσετε και να κερδίσετε το παιχνίδι.

Βασικά σημεία για τη στρατηγική πασιέντζα

Τα οφέλη της πασιέντζαδεν είναι μόνο η διασκέδαση, καθώς βελτιώνει τη μακροπρόθεσμη μνήμη σας και πολλές άλλες γνωστικές ικανότητες.

Αν και είναι ικανοποιητικό να κερδίζεις στην πασιέντζα, η διαδικασία της μάθησης και του να γίνεσαι καλύτερος με κάθε παιχνίδι είναι πιο διασκεδαστική. Μόλις κατανοήσετε τους απλούς κανόνες της online πασιέντζα Klondike, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να την παίζετε όσο περισσότερο μπορείτε.

Να είστε τολμηροί και να δοκιμάζετε διαφορετικές στρατηγικές για να κερδίσετε. Ίσως, μπορείτε να είστε εσείς αυτός που θα ανακαλύψει μια νέα στρατηγική που μπορεί να βοηθήσει τους άλλους να βελτιώσουν το ποσοστό νίκης τους. Σας ενθαρρύνουμε να δοκιμάσετε τις στρατηγικές μας και να δείτε τα φανταστικά αποτελέσματα.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Κινήσεις πασιέντζα - Συχνές ερωτήσεις

Τώρα θα εξετάσουμε μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις νικηφόρες κινήσεις της πασιέντζα.

Πώς μπορώ να κάνω την καλύτερη στρατηγική χρήση των Βασιλιάδων στην πασιέντζα;

Ο Βασιλιάς μπορεί να αλλάξει τη ροπή του παιχνιδιού προς ή εναντίον σας. Πρέπει να θυμάστε μόνο δύο πράγματα σχετικά με τον Ρήγα. Πρώτον, θα πρέπει να δημιουργείτε μια κενή στήλη μόνο όταν υπάρχει διαθέσιμος Ρήγας. Δεύτερον, το πιο ωφέλιμο χρώμα του Ρήγα πρέπει να τοποθετείται στην κενή στήλη.

Πώς μπορώ να διαχειριστώ καλά τα κλειστά χαρτιά στην πασιέντζα;

Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε σε ένα κλειστό χαρτί είναι να το αποκαλύψετε. Όσο περισσότερες κλειστές κάρτες αποκαλύπτετε, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες νίκης σας. Γενικά, η τοποθέτηση κλειστών καρτών σε μεγάλες ακολουθίες είναι μια καλή ιδέα για να δημιουργήσετε περισσότερες ευκαιρίες να μετακινήσετε κάρτες.

Γιατί είναι απαραίτητη η σωστή διαχείριση του χρόνου σε ορισμένες παραλλαγές της πασιέντζα;

Στα online παιχνίδια ή στην έκδοση της πασιέντζα για τα Windows, η μεγαλύτερη ταχύτητα επίλυσης του παιχνιδιού θα σας βοηθήσει να πετύχετε καλύτερη βαθμολογία. Στα παιχνίδια πολλαπλών παικτών, κερδίζει ο παίκτης που ολοκληρώνει το παιχνίδι πιο γρήγορα.

Γιατί πρέπει να στοιβάζω χαρτιά από το ίδιο χρώμα στην πασιέντζα;

Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε κινήσεις όταν φτάσετε στο τέλος του παιχνιδιού. Μια στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο endgame είναι να αρχίσετε να στοιβάζετε κάρτες του ίδιου χρώματος στη βάση, ώστε να μπορείτε να αποκαλύψετε περισσότερες κάρτες και να βρείτε κινήσεις.

Πώς μπορώ να βελτιώσω την παρατηρητικότητά μου στην πασιέντζα;

Χρειάζεται λίγη εξάσκηση και συγκέντρωση για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην παρατήρηση. Απλά κοιτάξτε όλες τις ορατές κάρτες και προσπαθήστε να εντοπίσετε τις κάρτες που μπορούν να μετακινηθούν, και σιγά σιγά θα βελτιώσετε τις ικανότητές σας στην παρατήρηση.

Πώς μπορώ να βελτιώσω τις πιθανότητές μου να κερδίσω στην πασιέντζα;

Χρησιμοποιήστε τις σωστές στρατηγικές, όπως ο συνδυασμός 2 χρωμάτων, η μετακίνηση καρτών από μεγαλύτερους σωρούς ταμπλό, η συνετή χρήση των Βασιλιάδων και η αποκάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων κλειστών καρτών. Μπορείτε να κερδίσετε πιο συχνά αν χρησιμοποιείτε τις σωστές στρατηγικές και παραμείνετε υπομονετικοί.