ΜΆΙΟΣ 2024

Παίξτε Klondike Solitaire και χαλαρώστε για ώρες

Η πασιέντζα Klondike είναι η πιο δημοφιλής έκδοση των παιχνιδιών υπομονής.

Παίζοντας Klondike Solitaire σε απευθείας σύνδεση δωρεάν

Γραμμένο από: Robert Moore | Τελευταία ενημέρωση: 18 Ιούνης 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Elizabeth Miller

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Ο Robert Moore, με 30 χρόνια εμπειρίας, είναι ένας έμπειρος ειδικός σε Solitaire και Mahjong, εξερευνώντας βαθιά τους κανόνες και τις προηγμένες στρατηγικές αυτών των κλασικών παιχνιδιών. Σχετικά Robert Moore

Καλωσορίζουμε όλους τους λάτρεις της πασιέντζα στην ιστοσελίδα μας που είναι αφιερωμένη στο όμορφο παιχνίδι της πασιέντζα: Solitairea.com. Είτε είστε απλώς περίεργοι για την πασιέντζα είτε βετεράνοι, θα σας βοηθήσουμε να γίνετε καλύτεροι παίκτες πασιέντζας.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε μια κλασική εκδοχή της πασιέντζα που είναι η πιο δημοφιλής: Klondike Solitaire.

Ηπασιέντζα Klondike είναι τόσο δημοφιλής που συχνά αναφέρεται απλώς ως πασιέντζα. Είναι σαν την κλασική εκδοχή του σκακιού που όλοι γνωρίζουν, παρόλο που έχουν παρουσιαστεί τόσες πολλές νέες εκδόσεις με την πάροδο των ετών.

Αυτό το κλασικό παιχνίδι είναι τόσο ενδιαφέρον επειδή έχει απλούς κανόνες και εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση για όποιον το παίζει. Οι επαγγελματίες παίκτες και οι νέοι παίκτες μπορούν να παίξουν αυτό το παιχνίδι και να το απολαύσουν. Αυτός ο οδηγός Klondike Solitaire θα μοιραστεί μαζί σας τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να παίξετε αυτό το παιχνίδι και ό,τι άλλο πρέπει να γνωρίζετε.

Διάταξη παιχνιδιού Klondike Solitaire

Διάταξη παιχνιδιού της πασιέντζα Klondike - Klondike Set Up

Διάταξη παιχνιδιού της πασιέντζα Klondike - Klondike Set Up

Αυτή είναι η διάταξη του παιχνιδιού σε αυτή την έκδοση της πασιέντζα.

 • Για να παίξετε πασιέντζα, θα τοποθετήσετε επτά στοίβες χαρτιών σε ένα τραπέζι.
 • Ξεκινώντας από αριστερά, η πρώτη στοίβα θα έχει ένα φύλλο, η δεύτερη στοίβα θα έχει δύο φύλλα, η τρίτη στοίβα θα έχει τρία φύλλα κ.ο.κ.
 • Στο τέλος θα έχετε επτά φύλλα στην έβδομη στοίβα και 28 φύλλα στο ταμπλό.
 • Το κορυφαίο φύλλο σε κάθε σωρό θα παραμείνει ανοιχτό, ενώ τα υπόλοιπα φύλλα θα είναι κλειστά.
 • Εκτός από το ταμπλό, η βάση θα έχει 4 άδειες στοίβες όπου μπορείτε να στοιβάζετε κάρτες με αύξουσα σειρά, ξεκινώντας από τον άσο και καταλήγοντας στον ρήγα.
 • Η στοίβα θα έχει τις κάρτες που έχουν απομείνει μετά το στήσιμο του ταμπλό.
 • Οστόχος σας θα είναι να δημιουργήσετε 4 διαφορετικές στοίβες από χαρτιά κάθε χρώματος σε αύξουσα σειρά από τον άσο μέχρι τον ρήγα στα θεμέλια. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε μετακινώντας κάρτες από το tableau και το απόθεμα.

Πώς να παίξετε πασιέντζα - Οι κανόνες

Πώς να παίξετε Klondike Solitaire online παιχνίδι

Πώς να παίξετε Klondike Solitaire online παιχνίδι

Σε αυτό το παιχνίδι, θα προσπαθήσετε να μετακινήσετε τα φύλλα από το απόθεμα και το ταμπλό με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσετε μια πλήρη ακολουθία φύλλων (από τον άσσο μέχρι τον ρήγα) και στους τέσσερις σωρούς θεμελίων. Ας εξηγήσουμε λεπτομερώς τους κανόνες.

 1. Χειρισμός ταμπλό: Ένα φύλλο μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα φύλλο στις στήλες του tableau, εάν έχει το αντίθετο χρώμα και ανήκει στην αμέσως χαμηλότερη θέση. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε ένα 8 κούπα σε ένα 9 σπαθί.
 2. Χτίσιμο θεμελίων: Μόνο το κορυφαίο φύλλο μπορεί να μετακινηθεί στη στοίβα θεμελίων αν είναι το αμέσως υψηλότερο φύλλο και ανήκει στο ίδιο χρώμα. Για παράδειγμα, ένα 4 κούπα μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα 3 κούπα.
 3. Χρήση αποθέματος: Ένα έως τρία φύλλα θα αναποδογυριστούν από το απόθεμα, ανάλογα με την παραλλαγή που έχετε επιλέξει για αυτό το παιχνίδι. Μπορείτε να μετακινήσετε τα φύλλα από το απόθεμα στο ταμπλό ή στο θεμέλιο, αν αυτό έχει νόημα.
 4. Οκανόνας του βασιλιά: Ένας ειδικός κανόνας επιτρέπει να τοποθετηθεί μόνο ένας βασιλιάς σε κενή στοίβα tableau.

Στρατηγικές για να κερδίσετε στην πασιέντζα Klondike

Πώς να κερδίσετε το Klondike Solitaire - Ace to King

Πώς να κερδίσετε το Klondike Solitaire - Ace to King

Ηκατανόηση των κανόνων είναι απαραίτητη, αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε στρατηγικές για να διαπρέψετε στα παιχνίδια με κάρτες. Ακολουθούν λοιπόν μερικές στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιείτε όταν παίζετε Klondike Solitaire.

 • Ξεκινήστε με το τραπέζι: Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να τραβήξετε νέες κάρτες από το απόθεμα, αλλά θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσετε να κάνετε κινήσεις στο tableau.
 • Χρησιμοποιήστε σωστά το απόθεμα: Αν σας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ της μετακίνησης ενός φύλλου από το tableau ή το απόθεμα, θα πρέπει να μετακινήσετε ένα φύλλο από το tableau. Το να έχετε περισσότερες κάρτες στο απόθεμα θα σας βοηθήσει στα μεταγενέστερα στάδια του παιχνιδιού.
 • Επικεντρωθείτε στη χρήση μόνο 2 χρωμάτων για να δημιουργήσετε μια ακολουθία στο ταμπλό: Αν χρησιμοποιείτε μόνο 2 χρώματα, όπως κούπα και πίκα, για να χτίσετε μια ακολουθία στο ταμπλό, θα είναι πολύ πιο εύκολο να χτίσετε άλλες ακολουθίες και να ολοκληρώσετε ακολουθίες στους σωρούς θεμελίων.
 • Μη βιάζεστε: Οι παίκτες μπορεί να βιαστούν να μετακινήσουν κάρτες στους σωρούς θεμελίωσης ή να κάνουν κινήσεις χωρίς να το σκεφτούν. Αν κάνετε αρκετά λάθη επειδή βιάζεστε, η νίκη θα καταστεί αδύνατη. Γι' αυτό σκεφτείτε πριν την κίνηση και εξετάστε όλες τις εναλλακτικές λύσεις πριν κάνετε μια κίνηση.

Παραλλαγές πασιέντζα Klondike

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές του Klondike Solitaire που πρέπει να δοκιμάσετε αφού το μάθετε. Ακολουθούν μερικές συναρπαστικές παραλλαγές της Klondike Solitaire.

 1. Easthaven: Οι περισσότεροι κανόνες σε αυτή την παραλλαγή είναι παρόμοιοι με την πασιέντζα Klondike. Ωστόσο, το ταμπλό θα έχει 3 κάρτες σε 7 σωρούς και 31 κάρτες που απομένουν στο απόθεμα. Δεν υπάρχει στοίβα αποβλήτων, οπότε θα προστίθεται μια κάρτα σε κάθε στοίβα κάθε φορά που κάνετε κλικ στο απόθεμα.
 2. Klondike by Threes: Αυτή η έκδοση έχει τους ίδιους κανόνες με την πασιέντζα Klondike. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα τραβηχτούν τρία φύλλα από το απόθεμα αντί για ένα. Έτσι, είναι πιο δύσκολο να παίξετε αυτή την παραλλαγή.
 3. Διπλή Κλοντάικ ή Κλοντάικ με δύο τράπουλες: Αυτή η εκδοχή έχει δύο τράπουλες και εννέα στοίβες στο ταμπλό. Μοιάζει πολύ με την κλασική εκδοχή, αλλά οι δύο τράπουλες κάνουν το παιχνίδι λίγο πιο δύσκολο.

Klondike παιχνίδι πρακτική κάνει τέλεια

Ηπασιέντζα Klondike ονομάζεται επίσης υπομονή, και είναι μια κατάλληλη ονομασία, επειδή αυτό το παιχνίδι απαιτεί πολλή υπομονή και εξάσκηση. Δεν έχει να κάνει μόνο με την τακτοποίηση των καρτών στη σωστή αριθμητική σειρά, αλλά και με τη διασκέδαση και τη βελτίωση των γνωστικών σας ικανοτήτων.

Ενώ παίζετε αυτό το παιχνίδι, δεν χρειάζεται να βιάζεστε ή να ανησυχείτε, καθώς θα έχετε απεριόριστα περάσματα μέσα από την τράπουλα. Μπορείτε να πάρετε το χρόνο σας και να συνεχίσετε να μαθαίνετε καθώς προχωράτε.

Θα αρχίσετε να εντοπίζετε τα λάθη σας αφού χάσετε αρκετές φορές. Τελικά, θα νιώσετε αρκετή αυτοπεποίθηση για να αρχίσετε να κερδίζετε.

Μόλις αποκτήσετε συνέπεια και αρχίσετε να κερδίζετε, μπορείτε να παίξετε περισσότερα παιχνίδια. Αυτό είναι το πρώτο σας βήμα προς την κατάκτηση όλων των τύπων πασιέντζα, οπότε μη διστάζετε και παίξτε Klondike Solitaire.

Αποκάλυψη κρυφών καρτών και πώς να προχωρήσετε στην Klondike Solitaire

Αποκάλυψη κρυφών καρτών και πώς να προχωρήσετε στην Klondike Solitaire

Ας ανακατέψουμε τις κάρτες και ας παίξουμε!

ΤοSoliteria.com είναι πάντα εκεί για να βοηθήσει τους παίκτες της πασιέντζα με τους καλύτερους οδηγούς, κριτικές, στρατηγικές, συμβουλές και πολλά άλλα.

Συνεχίστε να ακολουθείτε την ιστοσελίδα μας και θα γίνετε ειδικός στην πασιέντζα Klondike Solitaire σε χρόνο μηδέν. Αν θέλετε να κατακτήσετε οποιαδήποτε άλλη έκδοση της πασιέντζα, σας διαβεβαιώνουμε ότι θα σας βοηθήσουμε να επιτύχετε το στόχο σας.

Klondike Solitaire Βασικά σημεία

Βασικά σημεία και Klondike Solitaire Kings and Aces

Βασικά σημεία και Klondike Solitaire Kings and Aces

ΤοKlondike Solitaire είναι ένα από εκείνα τα διάσημα κλασικά μυθιστορήματα που θα θυμούνται οι επόμενες γενιές. Το παιχνίδι είναι εύκολο, αλλά χρειάζεται χρόνος για να κατακτήσετε το gameplay.

Είναι ίσως μια από τις πιο εύκολες εκδόσεις αυτού του παιχνιδιού, και γι' αυτό είναι τόσο δημοφιλής. Μόλις καταφέρετε να αποκτήσετε το κολάι του παιχνιδιού, θα βρίσκεστε πάντα να επιστρέφετε για περισσότερα.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Τμήμα Συχνών Ερωτήσεων Klondike Solitaire

Ακολουθούν μερικές κοινές ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την πασιέντζα Klondike:

Ποιος είναι ο στόχος του Klondike Solitaire;

Υποτίθεται ότι πρέπει να μετακινήσετε όλες τις κάρτες από το ταμπλό και το απόθεμα στα θεμέλια και να τις τοποθετήσετε στη σωστή σειρά.

Μπορείτε να εξηγήσετε τη διάταξη των πινάκων στο Klondike Solitaire;

Υπάρχουν επτά στοίβες καρτών σε αυτό το παιχνίδι. Ξεκινώντας από τα αριστερά, κάθε στοίβα θα έχει κάρτες ίσες με τον αριθμό της. Έτσι, η πρώτη στοίβα θα έχει μόνο μία κάρτα και η έβδομη στοίβα θα έχει επτά κάρτες. Σε κάθε στοίβα θα βλέπετε μόνο το επάνω φύλλο, καθώς τα υπόλοιπα φύλλα θα είναι κλειστά.

Πότε μπορείτε να μετακινήσετε μια κάρτα στα θεμέλια στην Klondike Solitaire;

Ένα φύλλο μπορεί να μετακινηθεί στο θεμέλιο μόνο εάν είναι το αμέσως υψηλότερο φύλλο και ταιριάζει με το χρώμα του φύλλου στο θεμέλιο. Για παράδειγμα, μπορείτε να τοποθετήσετε μια ντάμα κούπα σε έναν βαλέ κούπα στο θεμέλιο.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τους Βασιλιάδες στην Klondike Solitaire;

Οι βασιλιάδες είναι ξεχωριστοί επειδή μόνο αυτοί μπορούν να τοποθετηθούν σε μια κενή στήλη ταμπλό. Έτσι, πρέπει να προσέχετε τους βασιλιάδες και να τους χρησιμοποιείτε με σύνεση.

Ποιες είναι οι διάφορες παραλλαγές της πασιέντζα Klondike;

Οι δημοφιλείς παραλλαγές αυτού του παιχνιδιού είναι το Easthaven, το Klondike by Threes και το Klondike Two Decks. Στο Easthaven, δεν υπάρχει στοίβα αποβλήτων και τρία φύλλα τοποθετούνται σε 7 στοίβες στο τραπέζι. Στο Klondike by Threes τραβιούνται τρεις κάρτες ταυτόχρονα. Τέλος, το Klondike Two Decks παίζεται με 2 τράπουλες.

Πώς μπορώ να κατακτήσω και να βελτιώσω τη στρατηγική μου στην πασιέντζα Klondike;

Μπορείτε να ακολουθήσετε τη στρατηγική των άλλων ή να αναπτύξετε τη δική σας μόνο όταν εξασκείστε και παραμένετε συγκεντρωμένοι. Προσπαθήστε πάντα να κάνετε πρώτα κινήσεις στο ταμπλό, χρησιμοποιήστε σωστά τους βασιλιάδες, μη βιάζεστε να χτίσετε τα θεμέλια και αξιοποιήστε το απόθεμα στο έπακρο.