ΜΆΙΟΣ 2024

Νικητήριες συμβουλές και κόλπα για το Solitaire για προχωρημένους παίκτες 2024

Μάθετε τις καλύτερες συμβουλές και κόλπα για να κερδίσετε στην πασιέντζα

Οι καλύτερες συμβουλές πασιέντζα από επαγγελματίες παίκτες

Γραμμένο από: Elizabeth Miller | Τελευταία ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2023 | Έλεγχος γεγονότων από: Robert Moore

ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ ΈΜΠΕΙΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΑΣ
Η Elizabeth, με τρία δεκαετία παιχνιδιού και σκληρής μελέτης, κατάφερε να γίνει μια καινοτόμος, έμπειρη και σεβαστή ειδική στο Solitaire, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη ερασιτεχνών και αρχαρίων. Σχετικά Elizabeth Miller

Ένα παιχνίδι που είναι προκλητικό, στρατηγικό και ιδανικό για αυτοβελτίωση είναι η πασιέντζα Klondike Solitaire ή απλώς πασιέντζα. Για να απολαύσετε τα διάφορα οφέλη που προσφέρει αυτό το παιχνίδι, πρέπει να επινοήσετε τη δική σας στρατηγική και να ακολουθήσετε επίσης τις συμβουλές και τα κόλπα που σας προτείνουμε.

Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε μερικές συμβουλές που θα βελτιώσουν το ποσοστό νίκης σας και θα κάνουν το παιχνίδι πολύ πιο εύκολο.

Πώς να βελτιωθείτε στο παιχνίδι πασιέντζα

Όταν παίζετε πασιέντζα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι οι κανόνες. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ο στόχος του παιχνιδιού. Θα προσπαθήσετε να μετακινήσετε όλες τις κάρτες στους βασικούς σωρούς τοποθετώντας κάρτες του ίδιου χρώματος σε αύξουσα σειρά.

Η πασιέντζα Klondike είναι ένα από τα πιο απλά παιχνίδια πασιέντζα, αλλά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα απαιτείται μια σταθερή στρατηγική πασιέντζα. Η σωστή στρατηγική μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ νίκης ή ήττας. Ας εξετάσουμε λοιπόν τη στρατηγική της πασιέντζα τώρα.

Εξετάστε προσεκτικά τις κινήσεις σας

Η αποκάλυψη κρυμμένων καρτών, το τράβηγμα από το απόθεμα, η άμεση μετακίνηση καρτών στους σωρούς θεμελίωσης και η δημιουργία ενός άδειου σωρού tableau είναι μερικές από τις κινήσεις που μπορείτε να κάνετε στο παιχνίδι πασιέντζα.

Να θυμάστε πάντα ότι το γεγονός ότι μπορείτε να κάνετε μια κίνηση δεν σημαίνει ότι πρέπει να την κάνετε. Πρώτα πρέπει να εξετάσετε αν η κίνηση μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει μακροπρόθεσμα ή όχι. Αν σας βοηθάει μόνο βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να την αποφύγετε.

Για παράδειγμα, μπορείτε να μετακινήσετε ένα τρίφυλλο κούπα στη στοίβα θεμελίων στην αρχή του παιχνιδιού. Μπορεί να φαίνεται μια αξιοπρεπής κίνηση, αλλά θα πρέπει να αποφύγετε να την κάνετε. Το τρίφυλλο κούπα μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ένα τετράφυλλο πίκα και να σας επιτρέψει να τοποθετήσετε πάνω του ένα δίφυλλο πίκα ή σπαθί και να αποκαλύψετε κρυφές κάρτες.

Εν ολίγοις, πρέπει να σκεφτείτε με επιχειρήματα και να σκεφτείτε τις πιθανότητες πριν κάνετε μια κίνηση.

Ιεράρχηση των στηλών

Το παιχνίδι θα πρέπει πάντα να ξεκινάει με την μετακίνηση των καρτών στους σωρούς των πινάκων. Αυτό θα σας επιτρέψει να αποκαλύψετε κλειστές κάρτες και επίσης να είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε μια χρήσιμη κάρτα στις στήλες όταν αυτή τραβηχτεί από το απόθεμα.

Επιπλέον, θα εξοικονομήσετε χρόνο, καθώς δεν θα χρειάζεται να ψάχνετε το απόθεμα για να βρείτε μια κίνηση, κάτι που θα σας βοηθήσει πολύ στο παιχνίδι Timed Solitaire.

Διαχείριση του χεριού σας

Είναι καλύτερο να αποφύγετε να μεταφέρετε στην αρχή ένα χαρτί χαμηλής κατάταξης με κατάταξη 5 ή χαμηλότερη από το απόθεμα στις στήλες.

Δεδομένου ότι κάθε κάρτα συνοδεύεται από ένα αντίστοιχο χαρτί, όπως το 4 μπαστούνι για το 4 σπαθί, μπορείτε να περιμένετε να αποκαλύψετε το αντίστοιχο χαρτί από τα τραπουλόχαρτα στο ταμπλό. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκαλύψετε περισσότερες κάρτες στο ταμπλό και να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να κερδίσετε στην πασιέντζα.

Παίζοντας χρονομετρημένη πασιέντζα - Ξεκινήστε τους σωρούς άσσων

Οι άσσοι και τα δυάρια θα πρέπει να μεταφερθούν αμέσως στις βασικές τράπουλες. Δεν θα επωφεληθείτε από το να έχετε το δυάρι στις στήλες του ταμπλό, καθώς μπορεί να μπλοκάρει άλλα φύλλα, και μπορείτε να τοποθετήσετε μόνο έναν άσο πάνω του. Καθώς το παιχνίδι εξελίσσεται, η δυάδα μπορεί να γίνει βάρος και να σταματήσει την πρόοδό σας αν δεν τη μεταφέρετε εγκαίρως.

Αποφύγετε τη μετακίνηση 2s σε 3s

Η τοποθέτηση ενός 2 πάνω από ένα 3 είναι ένα κοινό λάθος που μπορεί να κάνουν ακόμα και έμπειροι παίκτες. Το γεγονός είναι ότι το 2 δεν θα σας βοηθήσει να εκθέσετε κανένα φύλλο, καθώς ο άσος μπορεί να μεταφερθεί στη βάση αμέσως. Θα σας εμποδίσει από το να μετακινήσετε το 3 και άλλα ανοιχτά φύλλα κάτω από αυτό στους σωρούς θεμελίωσης όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή. Έτσι, μπορείτε να αφήσετε το 2 στο απόθεμα μέχρι να εμφανιστεί ο αντίστοιχος άσος.

Αναποδογυρίστε πρώτα την επάνω κάρτα

Μπορείτε να τραβήξετε αμέσως το κορυφαίο φύλλο από το απόθεμα πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Αυτό θα σας δώσει μία ακόμη επιλογή και ίσως το κορυφαίο φύλλο να αποδειχθεί ένα κρίσιμο μέρος του παζλ σε αυτό το παιχνίδι με κάρτες.

Δώστε προσοχή στους Ρηγάδες και τους Άσσους

Μόνο οι Ρηγάδες μπορούν να τοποθετηθούν σε κενή θέση και οι Άσσοι είναι τα πρώτα φύλλα που τοποθετούνται στους τέσσερις σωρούς θεμελίων. Πρέπει να θυμάστε τους ρόλους αυτών των ειδικών καρτών και να τις χρησιμοποιείτε αναλόγως.

Ένας άσος στην κορυφή ενός σωρού θα μπλοκάρει τις υπόλοιπες κάρτες και ένας Ρήγας πρέπει πάντα να ξεκινάει από τον πάτο ενός σωρού. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσετε σωστά αυτές τις κάρτες για να κερδίσετε την πασιέντζα.

Στρατηγικές πασιέντζα - Ξεκινήστε με μεγαλύτερες στοίβες

Η μετακίνηση καρτών από μεγαλύτερους σωρούς θα ξεκλειδώσει περισσότερες επιλογές και θα σας επιτρέψει να τις μετατρέψετε σε μικρότερους σωρούς. Μπορείτε να καταλάβετε τα οφέλη της μετακίνησης καρτών από μεγαλύτερους σωρούς αγνοώντας τους μεγαλύτερους σωρούς για ένα μόνο παιχνίδι και θα δείτε πόσο πιο δύσκολο γίνεται να κερδίσετε.

Διανέμετε ομοιόμορφα τους σωρούς του Tableau

Οινέοι παίκτες θέλουν να κερδίσουν άμεση ικανοποίηση με την ολοκλήρωση ενός μόνο σωρού. Ωστόσο, θα πρέπει να προσπαθείτε να έχετε ισορροπημένους σωρούς και να μην έχετε άχρηστες κενές στήλες ή μεγάλους σωρούς.

Η ύπαρξη ισορροπημένων σωρών σας επιτρέπει να έχετε περισσότερες ευκαιρίες να ξεκλειδώσετε μια κρυφή κάρτα και να έχετε συνολικά ένα καλύτερο παιχνίδι.

Μην αδειάζετε τις αυλακώσεις του Tableau χωρίς βασιλιά

Πριν δημιουργήσετε μια κενή στήλη, πρέπει πρώτα να αναζητήσετε έναν βασιλιά που μπορεί να τοποθετηθεί σε αυτήν. Αν δεν βλέπετε βασιλιά, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να εμφανιστεί ένας βασιλιάς. Διαφορετικά, η κενή στήλη θα αποδειχθεί άχρηστη.

Προσέξτε τα θεμέλια του κτιρίου

Μερικοί άνθρωποι θέλουν να μεταφέρουν κάρτες στα θεμέλια όποτε τους δίνεται η ευκαιρία. Ωστόσο, οι κάρτες που είναι υψηλότερες από δύο μπορούν να είναι χρήσιμες για την αποκάλυψη άλλων καρτών και την πραγματοποίηση κινήσεων στο ταμπλό.

Η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να μετακινείτε τις κάρτες στα θεμέλια είναι όταν πλησιάζει το τέλος του παιχνιδιού. Επίσης, μετακινήστε κάρτες μόνο όταν είστε σίγουροι ότι δεν θα σας φανούν χρήσιμες αργότερα.

Το χρώμα του βασιλιά έχει σημασία

Το αν θα τοποθετήσετε έναν Κόκκινο ή έναν Μαύρο Ρήγα σε μια κενή στήλη μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ ενός ομαλού και ενός δύσκολου παιχνιδιού. Θα πρέπει πάντα να κοιτάτε τα διαθέσιμα φύλλα και να βλέπετε ποιος Ρήγας πρέπει να τοποθετηθεί στο κενό ταμπλό.

Για παράδειγμα, αν βλέπετε μια Ντάμα κούπα και έναν Βαλέ πίκα, θα πρέπει να επιλέξετε τον Μαύρο Ρήγα. Μπορείτε να περιμένετε για λίγο, αν το επιθυμητό χρώμα του Ρήγα δεν είναι ακόμη διαθέσιμο σε εσάς.

Όλα τα κόλπα και οι συμβουλές που μοιραστήκαμε θα βελτιώσουν σίγουρα το σκορ σας στην πασιέντζα παίζοντας online. Στην πραγματικότητα, μπορείτε να τα εφαρμόσετε στα περισσότερα παιχνίδια πασιέντζα και να απολαύσετε το να γίνετε ένας πραγματικός δάσκαλος του παιχνιδιού. Να είστε πάντα υπομονετικοί και να κάνετε διαλείμματα όταν νιώθετε κουρασμένοι. Ξέρουμε ότι θα γίνετε επαγγελματίας παίκτης πασιέντζα σε χρόνο μηδέν.

ΠΊΣΩ ΣΤΟΝ ΠΊΝΑΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΈΝΩΝ

Συμβουλές και κόλπα πασιέντζα - Συχνές ερωτήσεις

Ακολουθούν μερικές από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις σχετικά με τις συμβουλές και τα κόλπα της πασιέντζα:

Τι πρέπει να κάνω όταν αρχίζει το παιχνίδι πασιέντζα;

Κάντε κινήσεις μόνο μέσα στο ταμπλό και τραβήξτε μόνο το πρώτο φύλλο από το απόθεμα για να έχετε περισσότερες επιλογές. Αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε ένα σταθερό ξεκίνημα και ένα πιο εύκολο παιχνίδι.

Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που πρέπει να θυμάστε όταν κάνετε κινήσεις στην πασιέντζα;

Να θυμάστε πάντα ότι κάθε κίνηση είναι σημαντική και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο παίζεται το υπόλοιπο παιχνίδι. Επομένως, πρέπει να εξετάζετε πώς μια κίνηση μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι και να βλέπετε αν αξίζει να την κάνετε.

Τι πρέπει να κάνω με τα 2 φύλλα στην πασιέντζα;

Το 2 θα πρέπει να παραμείνει στο χέρι σας ή στο απόθεμα μέχρι να εμφανιστεί ένας αντίστοιχος άσος, και τότε θα πρέπει να μεταφερθεί στο θεμέλιο με τον άσο. Δεδομένου ότι ένα φύλλο 2 δεν βοηθάει στην αποκάλυψη οποιουδήποτε φύλλου, είναι προτιμότερο να το μεταφέρετε αμέσως στο θεμέλιο.

Ποια πρέπει να είναι η στρατηγική για να αντιμετωπίσετε 2 φύλλα της ίδιας αξίας και του ίδιου χρώματος;

Δύο χαρτιά της ίδιας αξίας και χρώματος είναι χαρτιά όπως ο Ρήγας Σπαθί και ο Ρήγας Σπαθί. Όταν έχετε να κάνετε με τέτοια φύλλα, πρέπει να δώσετε προσοχή στη λεπτομέρεια και να προσπαθήσετε να δείτε αν κινείται ποιο φύλλο θα μπορούσε να σας ωφελήσει περισσότερο.

Τι πρέπει να γίνει μετά το άδειασμα μιας υποδοχής πίνακα;

Ένας Βασιλιάς πρέπει να μετακινηθεί αμέσως στο κενό μέρος του ταμπλό. Αφού τοποθετήσετε τον Ρήγα, μπορείτε να αρχίσετε να τοποθετείτε άλλα χαρτιά, όπως τη Ντάμα και τον Βαλέ, για να δημιουργήσετε μια ακολουθία.

Τι πρέπει να έχω κατά νου κατά την κατασκευή θεμελίων Ace;

Ποτέ μην μετακινείτε κάρτες στα θεμέλια μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν θα τις χρειαστείτε αργότερα για να κάνετε κινήσεις στο ταμπλό. Αν μετακινήσετε κάρτες στα θεμέλια πρόωρα, μπορεί να κολλήσετε. Η άμεση μετακίνηση άσων και δυάδων είναι ασφαλής, αλλά όλα τα άλλα φύλλα πρέπει να μετακινηθούν μετά από προσεκτική σκέψη.